Ακόμη μια ειδική έκδοση του Pagani Zonda με το όνομα Zun

Ακόμη μια ειδική έκδοση του Pagani Zonda με το όνομα Zun

Το αειθαλές υπεραυτοκίνητο επιστρέφει σε μια ακραία έκδοση με αμάξωμα Roadster.

Η Pagani έχει σταματήσει και επισήμως να παράγει καινούρια Zonda, όμως ο Horacio έχει δηλώσει πως η εταιρεία του μπορεί να δημιουργεί νέες εκδόσεις του μοντέλου κατά παραγγελία βασισμένες σε υπάρχοντα σασί. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως έγινε και με το νέο Pagani Zonda Zun που βλέπουμε στις φωτογραφίες, το οποίο προστίθεται στις αναρίθμητες ειδικές εκδόσεις του υπεραυτοκινήτου που δεν θέλει να πεθάνει.

Pagani Zonda Zun

Το μοναδικό Zonda Zun ξεχωρίζει από τη μωβ απόχρωση, τις διαφορετικές εσοχές στο καπό, τις ανθρακονημάτινες προσθήκες σε προφυλακτήρες, φτερά, μαρσπιέ και σπλίτερ, την χαρακτηριστική εισαγωγή αέρα από το Cinque Roadster πάνω από την καμπίνα και τη μεγάλη φτερούγα στο πίσω μέρος που ενσωματώνεται στο κάθετο πτερύγιο με μια επιπλέον ουρά.

Η Pagani δεν έχει ανακοινώσει τεχνικά χαρακτηριστικά του Zonda Zun καθώς οι φωτογραφίες που διέρρευσαν σε forum της εταιρείας είναι renderings που στάλθηκαν στον ιδιοκτήτη. Παρόλα αυτά το πιθανότερο είναι κάτω από το καπό να βρίσκεται ο γνωστός κινητήρας V12 7,3 λίτρων της AMG με απόδοση κοντά στους 760 PS.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν παραχθεί 136 Zonda μεταξύ 1999 και 2017, όμως οι πιθανές νέες εκδόσεις είναι απεριόριστες καθώς οι ιδιοκτήτες μπορεί να ανανεώνουν τα Zonda τους θεωρητικά όσες φορές θέλουν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube