Ακόμα πιο Abarth η γκάμα του 595

Ακόμα πιο Abarth η γκάμα του 595

Σε συνέχεια του λανσαρίσματος του Abarth 124 spider, η εικόνα του Σκορπιού ενισχύεται παραπάνω με την αναβάθμιση του 595.

Το «500ράκι» λοιπόν, είτε χάτσμπακ είτε κάμπριο, που διατίθεται σε τρεις εκδόσεις όσον αφορά τον εξοπλισμό -595, 595 Turismo και 595 Competizione- οι ίδιες τρεις αντιπροσωπεύουν και ξεχωριστά επίπεδα όσον αφορά την απόδοση του μοτέρ και του γενικότερα.

Μία από τις κύριες αναβαθμίσεις αφορά την αύξηση της μέγιστης ισχύος του μοτέρ 1.4 T-jet, για το μεν 595 από τους 140 στους 145 PS και για το 595 Turismo με την τουρμπίνα Garrett από τους 160 στους 165 PS.

Όσον αφορά το 595 Competizione διατίθεται έξτρα με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (Abarth D.A.M.)  για ενίσχυση της ελκτικής πρόσφυσης σε ακραίες συνθήκες. Επίσης, τα 595 Turismo και 595 Competizione φορούν αμορτισέρ Koni FSD (Frequency Selective Damping).

Εξωτερικά, ανανεώθηκε το εμπρός μέρος με μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα, νέο και πιο μεγάλο διαχύτη και νέες διακοσμήσεις. Τα πολυελλειπτικά κάτοπτρα των εμπρός φώτων και τα φώτα ημέρας LED είναι πλέον στάνταρ σε όλα, ενώ τα εμπρός Xenon, με επιπλέον χρέωση. Νέας σχεδίασης είναι και οι 17άρες ζάντες ελαφρού κράματος, κατά 7% πιο ελαφριές και με 50% ενισχυμένη την ψυκτική επιφάνειά τους. Τέλος, η χρωματική παλέτα εμπλουτίστηκε με νέες αποχρώσεις: Modena Yellow, Abarth Red, Iridato White τριών στρώσεων και δίχρωμοι συνδυασμοί  Scorpione Black/Podio Blue, Scorpione Black/Record Grey και Pista Grey/Abarth Red.

Στο εσωτερικό, ενισχύθηκε η δυνατότητα εξατομίκευσης με νέα υλικά, όπως Αλκαντάρα και ανθρακόνημα. Ο λόγος για τα καθίσματα Corsa της Sabelt που είναι μονοκόμματα και ανθρακονημάτινα, ντυμένα με Αλκαντάρα και δέρμα (έξτρα). Επίσης, υπάρχει νέας σχεδίασης flat-bottomed τιμόνι με δακτυλίδι για σήμανση της ευθείας και καντράν που είναι σχεδιασμένο κατά το πρότυπο των αγωνιστικών. Τέλος, και στη σειρά 595 κάνει το ντεμπούτο του το σύστημα πολυμέσων Uconnect, που υποστηρίζεται από οθόνη HD 5” και 7”, ενώ ενσωματώνει navigation, δέκτη ραδιοφώνου DAB digital και ηχοσύστημα BeatsAudioTM 480W και επτά ηχεία.

Η άφιξη των ανανεωμένων Abarth 595 αναμένεται σύντομα και στην ελληνική αγορά, οπότε αναμένουμε να πληροφορηθούμε από την ελληνική αντιπροσωπεία για την τιμή τους.

[Πηγή Abarth]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube