Το αφεντικό του τμήματος SVO επιβεβαιώνει την Jaguar I-Pace SVR

Το αφεντικό του τμήματος SVO επιβεβαιώνει την Jaguar I-Pace SVR

Η έκδοση επιδόσεων του ηλεκτρικού SUV θα γίνει πραγματικότητα όπως αποκαλύπτει ο Michael van der Sande.

Ο Michael van der Sande, υπεύθυνος του τμήματος Special Vehicle Operations (SVO) της Jaguar Land Rover, δήλωσε στο Autocar πως το ερώτημα για την κορυφαία έκδοση SVR της I-Pace είναι το "πότε θα γίνει" και όχι το "αν θα γίνει". Παρόλα αυτά η εξέλιξη του "ειδικού" αυτού μοντέλου δεν είναι η απόλυτη προτεραιότητα για την εταιρεία καθώς έχουν πάρει σειρά μερικά πιο εμπορικά μοντέλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: Jaguar I-PACE EV400

Το τμήμα SVO εξέλιξε τις αγωνιστικές Jaguar I-Pace eTrophy που τρέχουν στις πίστες του πρωταθλήματος Formula E, με τον Michael van der Sande να αναφέρει: «Αυτά τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται στη βάση μας στο Oxford Road και μας έμαθαν πολλά. Όταν τοποθετούμε το ρολ κέιτζ και τον αγωνιστικό εξοπλισμό είναι λίγο ελαφρύτερα από την έκδοση δρόμου. Όμως ο κύκλος της μπαταρίας είναι πολύ διαφορετικός στους αγώνες. Έχουμε ήδη μάθει πολλά για τη διαχείριση της ενέργειας στην μπαταρία, τη διαχείριση θερμότητας και την εξέλιξη του λογισμικού, τα οποία μπορούν να φανούν χρήσιμα σε οχήματα δρόμου. Όταν μας καλέσουν, θα είμαστε έτοιμοι.»

Jaguar I-Pace eTrophy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ενιαίο με ηλεκτρικές Jaguar I-Pace [video]

Η αγωνιστική I-Pace eTrophy δεν αποδίδει περισσότερη ισχύ από την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού SUV, όμως έχει σημαντικές διαφορές στο στήσιμο και το σασί. Παρόλα αυτά, η I-Pace SVR είναι πολύ πιθανό να έχει αυξημένη απόδοση και σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις, ως ανταγωνιστής των ταχύτερων εκδόσεων Performance των μοντέλων της Tesla. Παράλληλα, ένα επιθετικό bodykit θα προσελκύσει περισσότερους αγοραστές οι οποίοι ίσως αποθαρρύνονται από την εμφάνιση των σημερινών ηλεκτρικών μοντέλων της αγοράς.

Η τελική απόφαση για την I-Pace SVR έχει να κάνει με το μείγμα πωλήσεων της ηλεκτρικής Jaguar και πιο συγκεκριμένα το ποσοστό των ακριβότερων εκδόσεων με πλούσιο εξοπλισμό. Μέσα στο πρώτο μισό του 2019, η Jaguar πούλησε 9.000 μονάδες της I-Pace σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube