Αέρας ανανέωσης για την Mercedes-Benz GLS

Αέρας ανανέωσης για την Mercedes-Benz GLS

Έπειτα από τις ανανεωμένες εκδόσεις των GLA, GLB, GLC και GLE, η Mercedes-Benz προχωρά και στο φρεσκάρισμα της GLS.

Mercedes-Benz GLS

Η γερμανική φίρμα ξεκίνησε την ανανέωση στα SUV μοντέλα της από τις αρχές του νέου έτους. Το «χορό» έσυρε πρώτη απ’ όλους η οικογένεια GLE (και GLE Coupe), ακολούθησε η GLC, τη σκυτάλη πήρε κατόπιν η GLA/GLB με την GLS, να ολοκληρώνει σήμερα, το φρεσκάρισμα της χωμάτινης γκάμας της Mercedes-Benz.  

mercedes-benz gls

Σε αισθητικό επίπεδο, οι αλλαγές στην ανανεωμένη έκδοση της GLS, είναι μικρής έκτασης. Η πιο εμφανής διαφορά, εστιάζεται στη μάσκα του μοντέλου, η οποία φέρει πλέον το φινίρισμα Silver Shadow, ενώ και ο προφυλακτήρας είναι ανασχεδιασμένος, με ενσωματωμένες γρίλιες εισαγωγής αέρα.

Στο πίσω μέρος, οι αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν είναι ακόμα πιο περιορισμένες και εντοπίζονται ουσιαστικά στα νέα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων. Υπάρχουν βέβαια και νέας σχεδίασης ζάντες ελαφρού κράματος 20΄΄, καθώς και νέες επιλογές εξωτερικών χρωμάτων (Twilight Blue Metallic και Manufaktur Alpine Grey Non-Metallic).

mercedes-benz gls

Στην καμπίνα, παραμένει προφανώς η 7θέσια διάταξη, ενώ συναντά κανείς και στοιχεία από την υπερπολυτελή έκδοση της Maybach GLS 600, όπως το διακοσμητικό στοιχείο MANUFAKTUR (μια γυαλιστερή μαύρη λάκα), καθώς και γαλβανισμένες (Silver Shadow) περσίδες στους αεραγωγούς.

mercedes-benz gls   

Η σημαντικότερη ωστόσο διαφοροποίηση έρχεται από το το σύστημα infotainment, το γνωστό στη γλώσσα της Mercedes-Benz ως «MBUX». Προσφέρει πλέον νέες επιλογές απεικόνισης, νέα στυλ γραφικών (Classic, Sporty, Discreet), ενώ διαθέσιμο είναι και το πρόγραμμα «Off-Road», μέσω του οποίου το πλήρωμα μπορεί να βλέπει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες όπως τη γωνία κλίσης του οχήματος, την πυξίδα αλλά και τι ακριβώς συμβαίνει (μέσω κάμερας 360ο) ακόμα και στο κάτω μέρους του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, με το «Off-Road Mode», η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος αυξάνεται κατά 30 mm.

mercedes-benz gls

Σε ότι αφορά τη γκάμα των μηχανικών συνόλων, περιλαμβάνει εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης αλλά και την κορυφαία version AMG. Αναλυτικά, οι τετρακίνητες βενζινοκίνητες εκδόσεις «450» και «580», κινούνται η μεν πρώτη από έναν 6κύλινδρο σε σειρά 3,0 lt κινητήρα, η δε δεύτερη, από έναν 8κύλινδρο σε διάταξη V. Η απόδοση τους ανέρχεται σε 381 και 517 PS αντίστοιχα, συν τους 22 επιπλέον ίππους που προσφέρει το 48βολτο mild hybrid σύστημα.

Οι ντίζελ εκδόσεις «350 d» και «450 d» φορούν το γνωστό 3λιτρο πετρελαιοκινητήρα της Mercedes-Benz που αποδίδει 269 και 367 PS αντίστοιχα, ο οποίος φυσικά «μπουστάρετε» με επιπλέον 20 PS από το ήπια υβριδικό σύστημα. 

mercedes-benz gls

Η Mercedes-Maybach GLS είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην έκδοση 600 4MATIC, με κινητήρα 4,0 lt απόδοσης 557 PS με 730 Nm ροπής, με την κορυφαία έκδοση AMG (Mercedes-AMG GLS 63 4Matic+) να κρύβει κάτω από το μπρουτάλ παρουσιαστικό της έναν V8 twin-scroll turbo κινητήρα 4,0 lt (επίσης με mild hybrid σύστημα 48V που προσφέρει 22 επιπλέον ίππους και 250 Νm ροπής) ο οποίος αποδίδει  612+22 PS και 850 Nm ροπής.

Η κορυφαία έκδοση της GLS, απαιτεί μόλις 4,2’’ για τα πρώτα «100» από στάση, με την τελική της ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 km/h.

Η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLS θα ξεκινήσει την εμπορική της σταδιοδρομία στις ευρωπαϊκές αγορές από τον Οκτώβριο του 2023.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube