Αέρας ανανέωσης για το Opel Meriva

Αέρας ανανέωσης για το Opel Meriva

Το μικρό πολυμορφικό της Opel φρεσκάρεται και αποκτά νέο κινητήρα πετρελαίου.

Μια μικρής έκτασης αισθητική ανανέωση δέχθηκε το μικρό πολυμορφικό της Opel, το Meriva, που περιλαμβάνει και νέο τουρμποντίζελ κινητήρα.

Εξωτερικά, οι διαφορές εντοπίζονται στα νέα εμπρός φανάρια με φώτα ημέρας τύπου LED που παραπέμπουν στο ανανεωμένο Insignia, στους νέους προφυλακτήρες, στα νέα πίσω φανάρια τύπου LED και στις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου.

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στους κινητήρες, όπου ο 1,7 CDTI αντικαθίσταται από τον νέο αλουμινένιο Euro 6 πετρελαιοκινητήρα 1.6 CDTI που αποδίδει 136 ίππους και 32,6 kgm ροπής. Ο νέος αυτός κινητήρας δεν είναι μόνο πιο αποδοτικός, ελαφρύς και ήσυχος, αλλά και πιο ολιγαρκής σε καύσιμο, μιας και σύμφωνα με την Opel η μέση κατανάλωση της έκδοσης είναι 4,4 lt/100 km και οι εκπομπές C02 116 gr/km.

Η υπόλοιπη γκάμα κινητήρων αποτελείται από τον 1.4 των 100 ίππων, τον 1.4 τούρμπο με 120 ή 140 ίππους και τον 1.3 τουρμποντίζελ των 95 ίππων. Όλοι οι κινητήρες πλέον πληρούν προδιαγραφές ρύπων Euro 6, ενώ συνδυάζονται με βελτιωμένα κιβώτια ταχυτήτων 5 ή 6 σχέσεων.

Στο εσωτερικό, συναντάμε νέο σύστημα πολυμέσων IntelliLink με οθόνη 7” και φωνητικές εντολές που συνδέεται με το smartphone σας. Ακόμα οι επενδύσεις είναι νέες, ενώ η πολυδιαμορφώσιμη κονσόλα δαπέδου με τις ράγες (FlexRail central console) έχει υποστεί βελτιώσεις για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση.

Όλα τα άλλα χαρακτηριστικά του Meriva παραμένουν αναλλοίωτα, όπως το σύστημα Flex Space για τα πίσω καθίσματα, οι Flex Doors και το Flex Fix για τα ποδήλατα.

Η παρουσίαση του ανανεωμένου Opel Meriva θα γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου των Βρυξελών στα μέσα Ιανουαρίου.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube