Aehra: Μία νέα μπράντα και το ultra premium ηλεκτρικό της SUV

Aehra: Μία νέα μπράντα και το ultra premium ηλεκτρικό της SUV

Η αγορά των premium ηλεκτρικών μοντέλων θυμίζει κάτι από Ελντοράντο, με πολλές νεοφυείς εταιρίες να εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο. Η Aehra είναι μία ακόμα που προστίθεται στη σχετική λίστα.

Από τη σχετική, πρώτη δημοσίευσή της προς τον τύπο, η Aehra προσδιορίζεται ως μία παγκόσμια, ultra premium εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η τοποθέτηση αυτή συνοδεύεται πλέον και από τις πρώτες δύο teaser εικόνες ενός ογκώδους SUV, που θα παρουσιαστεί επίσημα τον επόμενο μήνα. 

«Η Aehra δημιουργήθηκε με όραμα να ξεκλειδώσει το πλήρες δυναμικό σχεδιασμού που προσφέρει η τεχνολογία αιχμής των πλατφορμών EV, με ένα τρόπο που δεν είχε προηγουμένως υλοποιηθεί», ανέφερε σε δήλωσή του ο Filippo Perini, επί κεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας. «Το πρώτο μοντέλο SUV της Aehra συνθέτει άψογα την απαράμιλλη κομψότητα της ιταλικής σχεδίασης με τα καλύτερα υλικά και μηχανολογία σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να προσφέρει μια διαφοροποίηση στην εμπειρία του πελάτη».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως το πρώτο μοντέλο της εταιρίας παρουσιάζεται μόλις τέσσερις μήνες από την ίδρυση αυτής. Προφανώς υπήρξε αρκετή δουλειά που έγινε σιωπηλά, χωρίς να προσελκύει τα βλέμματα. Μάλιστα, πέρα από το SUV που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο, προγραμματίζεται και το αμέσως επόμενο μοντέλο στη γκάμα της. Ένα μεγάλο σεντάν που θα ακολουθήσει το Φεβρουάριο του 2023. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, η φάση της παραγωγής απέχει ακόμα αρκετό διάστημα. Εάν όλα πάνε καλά, οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες τοποθετούνται χρονικά το 2025. 

Aehra

Το μεγάλο ζήτημα είναι αυτό το όραμα να μπορέσει να υλοποιηθεί και να έχει διάρκεια. Η ηλεκτροκίνηση, όπως φαίνεται, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, έχουν κάνει πιο εύκολη την ίδρυση αυτοκινητοβιομηχανιών. Παρόλα αυτά όταν η ίδια η Tesla πασχίζει για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της, αντιλαμβανόμαστε πως αποτελεί σημαντικό στοίχημα η αειφορία μικρότερων κατασκευαστών, όπως η Aehra, στην προκειμένη περίπτωση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube