Tο 2028 η νέα γενιά R36 του Nissan GT-R

Tο 2028 η νέα γενιά R36 του Nissan GT-R

Όπως όλα δείχνουν, η επόμενη εξηλεκτρισμένη γενιά του Godzilla θα κάνει την εμφάνισή του τελικά, κάτι που ωστόσο δεν αναμένεται να συμβεί πριν το 2028.

Οι Ιάπωνες εξελίσσουν από το 2018 την επόμενη γενιά του Nissan GT-R, του εμβληματικού sportscar το οποίο και αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τη μάρκα. Αυτό γιατί οι προσδοκίες είναι μεγάλες και σίγουρα ακόμα μεγαλύτερες μετά το εξαιρετικό R35 αλλά και επειδή ο διάδοχός του πρέπει να εναρμονιστεί στη νέα εποχή.

Μην ξεχνάμε, πως το R35 παρουσιάστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ πριν από 15 χρόνια στην αγορά και αν και σαφώς μέσα στην πάροδο αυτών των ετών εξελισσόταν και βελτιωνόταν σε επιμέρους τομείς, ποτέ δεν απέκτησε έναν πραγματικό διάδοχο.

Το νέο Nissan GT-R (R36) και παρά τα αρχικά προβλήματα που προέκυψαν για τη δημιουργία του, τελικά θα παραχθεί αφού η αναγκαιότητά του στην γκάμα της Nissan υπερπήδησε κάθε εμπόδιο. Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις μάλιστα, τόσο το GT-R όσο και η σειρά Ζ αποτελούν δείγματα της κουλτούρας της Ιαπωνικής εταιρείας και γι’ αυτό θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Nissan GT-R Italdesign

Όσον αφορά στο GT-R, το σίγουρο είναι πως δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό σε αυτή τη νέα του γενιά όπως είχε εξεταστεί αρχικά, αλλά θα χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως θα συνεχίσει να εφοδιάζεται με έναν V6 βενζινοκινητήρα συνοδευόμενο από κάποιο είδος υβριδικής τεχνολογίας, πιθανότατα mild hybrid. 

Με δεδομένο πως το μοντέλο δεν θα παρουσιαστεί πριν το 2028, προφανώς αυτό θα είναι το τελευταίο GT-R της Nissan με θερμικό κινητήρα και άρα το τελευταίο μιας σπουδαίας σελίδας για την ίδια αλλά και την αυτοκίνηση γενικότερα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube