Το 2023 στην Ευρώπη το νέο Honda ZR-V

Το 2023 στην Ευρώπη το νέο Honda ZR-V

Το νέο υβριδικό SUV της Honda, που ακούει στο όνομα ZR-V, αποκαλύφθηκε στην Ιαπωνία και θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το 2023.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής διευρύνει την γκάμα των SUV του με τη προσθήκη του νέου Honda ZR-V, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα στην Ιαπωνία. Θυμίζουμε ότι το εν λόγω μοντέλο έχει ήδη λανσαριστεί στην αγορά της Κίνας, ενώ το 2023 αναμένεται να κυκλοφορήσει και στις αγορές της Ευρώπης.

Το νέο υβριδικό SUV είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το HR-V, αλλά μικρότερο από το νέο CR-V. Το ZR-V που παρουσιάστηκε κινείται στη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα του κατασκευαστή. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα HR-V και CR-V, στο εμπρός μέρος δεσπόζει μια γρίλια με κάθετες σχισμές.

Honda ZR-V

Την ίδια στιγμή, ο προφυλακτήρας του θυμίζει έντονα εκείνον της έκτης γενιάς του CR-V που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ. Στο πίσω μέρος, τα βλέμματα τραβάνε οι δύο μεγάλες απολήξεις εξάτμισης, που χαρίζουν ένα σπορ τόνο στο SUV. 

Περνώντας στο εσωτερικό, η σχεδίαση του μοιράζεται πολλά στοιχεία από τα νέα HR-V και Civic. Η οθόνη αφής του infotainment τραβάει τα βλέμματα στο κέντρο, ενώ από κάτω της βρίσκονται οι φυσικοί διακόπτες για την λειτουργία του κλιματισμού. Όπως και στο νέο CR-V ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός. 

Honda ZR-V

Κάτω από το καπό του, το ZR-V φιλοξενεί το υβριδικό σύστημα e:HEV του νέου Civic που αποτελείται από έναν αποδοτικό θερμικό κινητήρα 2,0 lt, ο οποίος λειτουργεί στον θερμοδυναμικό κύκλο Atkinson και δύο ακόμα ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική ισχύς φτάνει τους 184 ίππους και η ροπή τα 315 Nm.

Η ιαπωνική εκδοχή του ZR-V είναι πολύ κοντά σε αυτή που θα δούμε και στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου από του χρόνου, όπου σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο, το νέο SUV θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά ως υβριδικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube