Το 2015 θα ξεκινήσει η παραγωγή του VW των € 6.000

Το 2015 θα ξεκινήσει η παραγωγή του VW των € 6.000

O διευθύνων σύμβουλος της VW, Μάρτιν Βίντερκορν, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του την παραγωγή ενός αυτοκινήτου χαμηλού κόστους από την γερμανική εταιρεία, αναφέροντας πως η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2015.

«Εξελίσσουμε ένα χαμηλού κόστους αυτοκίνητο που η τιμή του θα κυμαίνεται γύρω στις 6.000 με 7.000 ευρώ. Περίπου 3 εκατ. αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας τιμής πωλούνται κάθε χρόνο μόνο στην Κίνα» ανέφερε ο Βίντερκορν, αποκαλύπτοντας παράλληλα και την κύρια αγορά όπου θα απευθύνεται το συγκεκριμένο μοντέλο.

«Πρέπει να υιοθετήσουμε νέες μεθόδους για την παραγωγή του» τόνισε στη συνέντευξη του στο περιοδικό Der Speigel, ο Βίντερκορν. «Ο αρχικός σχεδιασμός και τα πρώτα στάδια εξέλιξης θα γίνουν στη Γερμανία. Ωστόσο, η τελική εμφάνιση και οι κινητήρες που θα χρησιμοποιεί, είναι κάτι που θα αποφασιστεί και θα εξελιχθεί σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας στην Κίνα».

Όπως είχαν αναφέρει και στελέχη της γερμανικής εταιρείας σε παλιότερες δηλώσεις του, το συγκεκριμένο μοντέλο θα κυκλοφορήσει στην αγορά όχι με τη σήμα της VW, αλλά με κάποιας νέας μάρκας, το όνομα της οποίας δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Όπως προαναφέραμε, η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει το 2015 και θα διατεθεί αρχικά στην Κίνα. Στην ευρωπαϊκή αγορά το πιθανότερο είναι να μην το δούμε ποτέ, αλλά θα κυκλοφορήσει και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές όπως αυτή της Ινδίας.


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube