Το 2015 θα «πατήσει» Ευρώπη το BYD Qin [video]

Το 2015 θα «πατήσει» Ευρώπη το BYD Qin [video]

Το Plug-in υβριδικό σεντάν της κινεζικής BYD πιάνει από στάση τα 100 km/h σε 5,9 sec.

Ένα μήνα μετά την διάθεσή του στην αγορά της Κίνας, η BYD (Build Your Dreams) αποφάσισε να φέρει το νέο της μοντέλο και στην ευρωπαϊκή αγορά, στις αρχές του 2015.

Το Qin είναι ένα Plug-in υβριδικό σεντάν που επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,9 sec και έχει τελική ταχύτητα 185 km/h. Ο θερμικός κινητήρας είναι 4κύλινδρος 1,5 λίτρων βενζίνης με άμεσο ψεκασμό και τούρμπο (1.5 TID), με ισχύ 154 ίππους και ροπή 24,5 kgm. Συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 150 ίππους και 25,5 kgm ροπής και συνεργάζεται με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 296 ίππους και η ροπή τα 48,8 kgm.

Στον τομέα της κατανάλωσης, η BYD κάνει λόγο 1,6 lt/100 km υπό φυσιολογικές συνθήκες, με την αυτονομία της μπαταρίας σε αποκλειστικά ηλεκτρική λειτουργία να φτάνει τα 70 km.

Όπως όλα τα PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicles), έτσι και το Qin φορτίζει στην οικιακή πρίζα, με την μπαταρία να αντέχει τουλάχιστον 4.000 φορτίσεις. Όταν η ενέργεια της μπαταρίας βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα ή ο οδηγός θέλει καλύτερες επιδόσεις, τίθεται σε λειτουργία και ο θερμικός κινητήρας, είτε αυτόματα είτε μέσω του χειριστηρίου με τα τέσσερα προγράμματα οδήγησης (EV-ECO, EV-SPORT, HEV-ECO, HEV-SPORT). Ακόμα, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας λειτουργεί είτε φρενάροντας είτε αφήνοντας το γκάζι, συμβάλλοντας με 2,5 έως 3,0 kWh κάθε 100 km.

Όλες οι εκδόσεις του Qin διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων με TFT οθόνη 12,1”, smart key και σύστημα τηλεχειρισμού του αυτοκίνητου για μανούβρες σε μικρές ταχύτητες μέσω του κλειδιού. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ακόμα 10 αερόσακους, ESP, ηλεκτρικό χειρόφρενο, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, σύνδεση με internet και υποδοχές ISO-FIX.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube