Dodge Challenger Hellcat Cerberus με 890 PS

Dodge Challenger Hellcat Cerberus με 890 PS

Περισσότερη δύναμη ακόμα και από το Demon!

H GeigerCars παρουσίασε ένα βελτιωμένο Dodge Challenger Hellcat με το όνομα Cerberus το οποίο φέρει μηχανικές και αισθητικές επεμβάσεις εμπνευσμένες από το κορυφαίο Demon.

Χάρη στις επεμβάσεις της GeigerCars, ο κινητήρας HEMI V8 6,2 λίτρων αποδίδει 890 PS στις 6.320 rpm και 1.018 Nm ροπής στις 5.610 rpm στέλνοντας τη δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Για να έχετε ένα καλύτερο μέτρο σύγκρισης, το εργοστασιακό SRT Hellcat Redeye απέδιδε 808 PS ενώ το απόλυτο Dodge Challenger Demon έφτανε τους 852 PS.

Cerberus

Σύμφωνα με την ομάδα η αύξηση της απόδοσης επετεύχθει με αύξηση της πίεσης του supercharger στα 1,1 bar και επαναπρογραμματισμό του ECU. Για να μεταφερθεί αυτή η δύναμη πιο αποτελεσματικά στους πίσω τροχούς, η GeigerCars πρόσθεσε έναν ενισχυμένο άξονα μετάδοσης διαμέτρου 101 mm (4 inch). Επιπλέον βελτιωμένα είναι και τα φρένα της Brembo με εξαπίστονες δαγκάνες σε αεριζόμενους δίσκους 391mm εμπρός και τετραπίστονες δαγκάνες σε δίσκους 350mm πίσω.

Όσο για τις επιδόσεις, η επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε 3,4" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 332 km/h.

Cerberus

Αισθητικά το Cerberus φορά τις σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20" Devil's Rim που προέρχονται από το Demon με ελαστικά 305/35 R20. Την εικόνα συμπληρώνουν το wide-bodykit με φουσκωμένα φτερά, το καπό της GFK με μεγάλες εισαγωγές αέρα που παραπέμπουν στο Demon και φυσικά τα αυτοκόλλητα με την επιγραφή Cerberus.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε επενδύσεις από υψηλής ποιότητας δέρμα σε απόχρωση Demonic Red, οθόνη αφής 8,4", ηχοσύστημα με 18 ηχεία, ηλεκτρική οροφή, θερμαινόμενα καθίσματα και όλες τις ανέσεις του Challenger παραγωγής.

Για όποιον ενδιαφέρεται, η τιμή του Dodge Challenger Hellcat Cerberus είναι €129.000 (μεταχειρισμένο όχημα).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube