Ποιο αυτοκίνητο θα έχει οθόνη με πλάτος 33";

Ποιο αυτοκίνητο θα έχει οθόνη με πλάτος 33";

Ενιαία καμπύλη οθόνη πλάτους 33" και ύψους 5" για το νέο ηλεκτρικό SUV της Cadillac.

Τα τελευταία χρόνια οι οθόνες που φιλοξενούν τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο εσωτερικό των αυτοκινήτων παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, καταλαμβάνοντας ολοένα και περισσότερο μέρος του ταμπλό. Αυτό τον κανόνα επιβεβαιώνει και η επερχόμενη Cadillac Lyriq, ένα πολυτελές και αμιγώς ηλεκτρικό SUV  με ενιαία οθόνη πλάτους 33" στο εσωτερικό του!

Στα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα, τα ψηφιακά πάνελ αποτελούνται από ψηφιακό πίνακα οργάνων και κεντρική οθόνη αφής που συνήθως ενώνονται οπτικά καθώς περιβάλλονται από το ίδιο πλαίσιο (Mercedes-Benz, Volkswagen Golf κτλ). Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση της Cadillac Escalade, με το πάνελ να έχει το εντυπωσιακό πλάτος των 38". Το πάνελ της Cadillac Lyriq όμως είναι διαφορετικό καθώς δε μιλάμε για δύο ενωμένες οθόνες αλλά για μία ενιαία, ψηλά τοποθετημένη και καμπύλη οθόνη με πλάτος 33" (83,8 cm) και ύψος 5" (12,7 cm).

Cadillac Lyriq

Η οθόνη θα είναι χωρισμένη σε τρεις ζώνες - στα αριστερά που θα αφορά τη ρύθμιση του φωτισμού και του heads-up display, στο κέντρο (πίσω από το τιμόνι) που θα βρίσκεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και στα δεξιά που θα ενσωματώνει το navigation και το infotainment. Οι ζώνες στις άκρες της οθόνης θα χειρίζονται μέσω αφής ενώ για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων θα υπάρχει ένας περιστροφικός επιλογέας. Η οθόνη θα παρουσιάζει επίσης πληροφορίες για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Super Cruise της GM που επιτρέπει στον οδηγό να μην ακουμπά τα χέρια του στο τιμόνι υπό συνθήκες.

Όπως δήλωσε ο Bill Thompson, υπεύθυνος σχεδιασμού της διεπαφής των οχημάτων της General Motors: «Η τεράστια οθόνη 33" είναι ένα σημαντικό σημείο διαφοροποίησης για εμάς, ακόμα και σε σύγκριση με τις άλλες μάρκες εσωτερικά του ομίλου.»

Περισσότερες πληροφορίες για το πολυτελές ηλεκτροκίνητο SUV της Cadillac θα έχουμε στην επίσημη πρεμιέρα του στις 6 Αυγούστου. Η Cadillac Lyriq θα κυκλοφορήσει το 2021 στην αγορά της Κίνας και από το 2022 στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

[Πηγή: Electrek.co]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube