Νέα εποχή για το Ράλι Dakar: Μετακομίζει στη Σαουδική Αραβία

Νέα εποχή για το Ράλι Dakar: Μετακομίζει στη Σαουδική Αραβία

Το σχέδιο περιλαμβάνει πενταετή συμφωνία και επέκταση του αγώνα σε Ομάν, Ιορδανία και Αίγυπτο.

Με την επίσημη ανακοίνωση να είναι υπόθεση ημερών, φαίνεται ότι η συμφωνία έχει κλείσει και ο πιο διάσημος αγώνας αντοχής, το ράλι Dakarο θα μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία.
Ο διοργανωτής του αγώνα, η εταιρεία Amaury Sport Organized (ASO), αφού το 2009 πήρε τον αγώνα για λόγους ασφαλείας από τη Μαυριτανία και τον πήγε στη Νότιο Αμερική, τώρα φαίνεται ότι εξασφάλισε καλύτερες συνθήκες στο φιλόξενο έδαφος της Αραβικής χερσονήσου.

Να θυμίσουμε ότι φέτος ο αγώνας διεξήχθη εξ ολοκλήρου στο Περού, αφού Χιλή, Εκουαδόρ και Βολιβία δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία με την ASO.  

Oι πληροφορίες θέλουν τη Σαουδική Αραβία να πληρώνει $ 15 εκατ. για να εξασφαλίσει για τα επόμενα πέντε χρόνια τον αγώνα στο έδαφός της.
Αν τελικά οι  πληροφορίες αποδειχθούν αληθινές, σημαίνει ότι η εκκίνηση του Dakar του 2020 θα γίνει από το Ριάντ τον Ιανουάριο. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί αποκλειστικά σε εδάφη της Σαουδικής Αραβίας, αλλά οι επόμενοι σχεδιάζονται έτσι ώστε να διασχίζουν και άλλες χώρες, όπως το Ομάν, η Ιορδανία και η Αίγυπτος.

Ο νικητής του φετινού Dakar, ο Nasser Al-Attiyah σε δηλώσεις του στο  Autosport  τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενος που θα έχουμε στο Dakar στην περιοχή μας. «Μπορώ να είμαι στη Σαουδική Αραβία σε 30 λεπτά από το σπίτι μου στο Κατάρ» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Όπως και όταν αλλάξαμε από την Αφρική προς τη Νότια Αμερική, δεν ήμασταν ευτυχείς, θέλαμε να συνεχίσουμε εκεί, αλλά προσαρμόσαμε γρήγορα ακριβώς το ίδιο πράγμα που θα συμβεί με τη Μέση Ανατολή, επειδή είναι και μια μεγάλη αγορά».

Και κατέληξε λέγοντας πως έχει κάνει το Cross Country Hail Rally δύο φορές στη Σαουδική Αραβία και είναι ένα καταπληκτικό μέρος με ευγενικούς ανθρώπους. Είμαι βέβαιος ότι το Dakar θα είναι ένα σπουδαίο γεγονός για την στην περιοχή μας.
Να σημειώσουμε πως η Σαουδική Αραβία διαθέτει 1,4 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια αραβικής ερήμου, αλλά και την οροσειρά Asir όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από -2 έως +30 βαθμούς Κελσίου τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube