MotoGP: O Quartararo στη θέση του Rossi το 2021

MotoGP: O Quartararo στη θέση του Rossi το 2021

Ο 20χρονος Γάλλος θα αντικαταστήσει τον 41χρονο θρύλο στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο Fabio Quartararo θα προβιβαστεί του χρόνου στην επίσημη ομάδα Monster Energy Yamaha.

Ο “top rookie” του 2019 θα αγωνίζεται δίπλα στον Maverick Viñales (φωτ. κάτω), που μόλις ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ιαπωνική ομάδα μέχρι το 2022.

Maverick Vinales 2019

Η επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής του Quartararo, από τη δορυφορική ομάδα Petronas SRT στην εργοστασιακή, αναμένεται να γίνει σύντομα.

Η απόφαση της προαγωγής του Quartararo οφείλεται μεταξύ άλλων και στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον νεαρό Γάλλο από την Ducati και τη Suzuki, μετά από μια εξαιρετική πρώτη χρονιά του στο MotoGP, όπου πήρε έξι pole positions και ανέβηκε επτά φορές στο βάθρο.

Η κίνηση αυτή της Yamaha θα εξαναγκάσει τον Valentino Rossi είτε να πάρει τη θέση του Quartararo στην Petronas SRT είτε να αποσυρθεί εντελώς από το MotoGP.

O Rossi, που θα κλείσει τα 41 πριν το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής σεζόν, έχει δηλώσει ότι θα δεχόταν τον υποβιβασμό στη δορυφορική ομάδα προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του, αλλά μόνο αν είναι ανταγωνιστικός στους πρώτους αγώνες του 2020.

O Lorenzo δοκιμαστής
Όλα δείχνουν ότι η ομάδα της Yamaha θα ενισχυθεί από φέτος με έναν ακόμα θρύλο, καθώς ο Jorge Lorenzo θα αναλάβει το ρόλο του επίσημου δοκιμαστή εξέλιξης.

Jorge Lorenzo Yamaha 2016

Ο Ισπανός πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα επιστρέψει στην ομάδα με την οποία πήρε τους τρεις τίτλους του στο MotoGP, το 2010, 2012 και 2015, πριν μεταγραφεί στην Ducati το 2017.

[Φωτογραφίες: DPPI]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube