MotoGP Μαλαισίας: Τιμωρία του Marquez, ο Zarco στην pole

MotoGP Μαλαισίας: Τιμωρία του Marquez, ο Zarco στην pole

O Marquez δέχτηκε ποινή 6 θέσεων για παρεμπόδιση του Iannone και θα ξεκινήσει τον αγώνα 7ος.

Ο Marc Marquez έγραψε έναν άπιαστο χρόνο στις κατατακτήριες, όμως την pole position για τον αγώνα θα την έχει ο Johann Zarco.

Αφού έπεσε στις κατατακτήριες, ο Marquez επέστρεψε στην πίστα με τη δεύτερη μοτοσικλέτα του για τα τελευταία 3 λεπτά, όμως παρεμπόδισε τον Andrea Iannone στη φουρκέτα Κ9, χαλώντας την είσοδο του Ιταλού στη στροφή.

Ο Marquez ξεκάθαρα δεν είδε τον Iannone, αφού κοίταζε από την άλλη μεριά την ώρα που τον περνούσε ο Ιταλός, και σήκωσε το χέρι του ζητώντας συγνώμη από τον έξαλλο αναβάτη της Suzuki.

«Έβγαινα από τα pits και είχα μόλις αφήσει να περάσει ο Dovizioso, όταν έφτασα στη φουρκέτα. Κοίταξα πίσω και είδα μόνο μία Suzuki, ήταν ο Rins, αλλά επειδή ο Iannone ίσως ήταν από την άλλη πλευρά, δεν τον είδα», εξήγησε μετά ο Marquez.

«Έτσι στη φουρκέτα ήμουν πολύ μέσα, αλλά με πέρασε από την εσωτερική. Φυσικά, μπορεί να τον ενόχλησα. Αν θα τιμωρηθώ δεν το ξέρω, οι αγωνοδίκες θα αποφασίσουν, αλλά ξέρω ότι προσπάθησα να αποφύγω [να εμποδίσω κάποιον], αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω, δεν τον είδα. Δεν έχει σημασία, έκανα τον ταχύτερο γύρο κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα».

Ο Marquez είχε ήδη τιμωρηθεί για παρεμπόδιση άλλη μια φορά φέτος, όταν ενόχλησε τον Maverick Viñales στις κατατακτήριες του MotoGP των ΗΠΑ. Υποβιβάστηκε τότε από την pole στην 4η θέση, αλλά και πάλι κέρδισε τον αγώνα.

Καθώς κρίθηκε υπότροπος, αυτή τη φορά η ποινή του διπλασιάστηκε στις 6 θέσεις και θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 7η.

Στην πρώτη σειρά θα είναι οι Zarco, Rossi και Iannone, ενώ  από τη δεύτερη θα εκκινήσουν τρεις Ducati, με τους Dovizioso, Miller και Petrucci.

<ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λόγω της πρόβλεψης για βροχή, η ώρα εκκίνησης του αγώνα μετακινήθηκε νωρίτερα, στις 07.00 Ελλάδας. Μετάδοση από την Cosmote TV>

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube