MotoGP Καταλονίας: Ο Lorenzo ξανά κυρίαρχος

MotoGP Καταλονίας: Ο Lorenzo ξανά κυρίαρχος

Ο Jorge Lorenzo πήρε τη δεύτερη στη σειρά νίκη του με την Ducati, νικώντας τον Marc Marquez.

O Lorenzo ήταν επικεφαλής όλο τον αγώνα εκτός από τον πρώτο γύρο, ενώ οι τερματίσαντες ήταν μόλις 13.

Ο Ισπανός ισοβαθμεί τώρα με τον team-mate του στην Ducati, Andrea Dovizioso, που έπεσε, και είναι 49 βαθμούς πίσω από τον Marquez που αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο στη βαθμολογία.

Ο Lorenzo αναμενόταν να κάνει την καλύτερη εκκίνηση από την pole position, όμως έχασε από τον Marquez και τον πέρασε κι ο Andrea Iannone στις πρώτες στροφές.

O Iannone στη συνέχεια επιτέθηκε στον Marquez στην κλειστή δεξιά Κ10. Του μπήκε από την εσωτερική, αλλά άνοιξε πολύ τη γραμμή του, με αποτέλεσμα ο Marquez να μείνει μπροστά και να ξαναπεράσει δεύτερος ο Lorenzo.

Στο επόμενο γύρο, ο Lorenzo κόλλησε πίσω από τον Marquez στην ευθεία, εκμεταλλευόμενος το slipstream της Honda και τη δύναμη της Ducati του για να περάσει επικεφαλής. Δεν κατάφερε όμως να ξεφύγει, όπως αναμενόταν, καθώς ο Marquez –o μελλοντικός team-mate του– έμεινε κολλημένος πίσω του.

Οι δυο τους είχαν ξεφύγει από όλους εκτός από τον Dovizioso, που κατάφερνε να διατηρείται σε σχετικά κοντινή απόσταση μέχρι που έχασε το μπροστινό της Ducati στη δεξιά Κ5 κι έπεσε στον 9ο από τους 24 γύρους του αγώνα.

Αφού έπεσε ο Dovi, o Marquez χαλάρωσε έχοντας το βλέμμα του στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα ο Lorenzo να ξεφύγει με μια εντυπωσιακή σειρά γύρων στο χαμηλό 1’ 40”. Τελικά νίκησε με διαφορά 4,4”.

O Valentino Rossi τερμάτισε στην 3η θέση, για τέταρτη φορά φέτος, μετά από ένα μοναχικό αγώνα, αφού είχε ξεφύγει εύκολα από τους άλλους αλλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των δύο πρώτων. Ο Ιταλός θρύλος είναι τώρα 2ος στη βαθμολογία, 27 βαθμούς πίσω από τον Marquez.

O Cal Crutchlow ανέβηκε από τη 10η στην 4η θέση με την LCR Honda, περνώντας μετά από μάχη τον εργοστασιακό αναβάτη της εταιρείας, Dani Pedrosa, σε ένα δύσκολο σημείο, στη δεξιά Κ4, στα μέσα του αγώνα.

Ο Maverick Viñales είχε πέσει πολύ πίσω μετά από μια τραγική εκκίνηση, αλλά ανέβηκε για να τερματίσει τελικά 6ος, πίσω από τον Pedrosa, αφού επικράτησε σε μια μονομαχία με τον Johann Zarco.

Όγδοος τερμάτισε ο Danilo Petrucci, ο μελλοντικός αντικαταστάτης του Lorenzo στην Ducati. O Ιταλός ήταν αρχικά 4ος, αλλά έπεσε σταδιακά πίσω, απογοητεύοντας τους οπαδούς του. Πίσω του τερμάτισε ο Alvaro Bautista και ο Iannone, που έδειχνε να μην μπορεί να κρατήσει τη Suzuki στην πίστα.
Οι Pol Espargaro, Scott Redding και Karel Abraham ήταν οι μόνοι από τους άλλους που κατάφεραν να τερματίσουν, ενώ ο Franco Morbidelli κατατάχτηκε 14ος αφού έπεσε, ξανακαβάλησε κι εγκατέλειψε στα pits.

Οι έκτακτες συμμετοχές των ΚΤΜ και Suzuki, Mika Kallio και Sylvain Guintoli, ήταν οι πρώτοι που εγκατέλειψαν από πτώση. Ακολούθησαν οι with Tom Luthi, Xavier Simeon, Aleix Espargaro και Hafizh Syahrin, που όλοι έπεσαν μόνοι τους. Ο Takaaki Nakagami έχασε το μπροστινό στην Κ5 κι έπεσε παρασέρνοντας τον Bradley Smith που πήγαινε καλά όντας μέχρι και 8ος σε κάποια φάση.

Οι Jack Miller και Alex Rins εγκατέλειψαν από μηχανικές βλάβες, ενώ η Avintia Ducati GP17 του Tito Rabat πήρε φωτιά στη μεγάλη ευθεία την ώρα ο Ισπανός ήταν μέσα στη δεκάδα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ MOTOGP ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Θ.

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΜΟΤ/ΤΑ

ΓΥΡΟΙ

ΧΡ./ΔΙΑΦ.

1

Jorge Lorenzo

Ducati

Ducati

24

40m13.566s

2

Marc Marquez

Honda

Honda

24

4.479s

3

Valentino Rossi

Yamaha

Yamaha

24

6.098s

4

Cal Crutchlow

LCR Honda

Honda

24

9.805s

5

Dani Pedrosa

Honda

Honda

24

10.640s

6

Maverick Viñales

Yamaha

Yamaha

24

10.798s

7

Johann Zarco

Tech3 Yamaha

Yamaha

24

13.432s

8

Danilo Petrucci

Pramac Ducati

Ducati

24

15.055s

9

Alvaro Bautista

Aspar Ducati

Ducati

24

22.057s

10

Andrea Iannone

Suzuki

Suzuki

24

24.141s

11

Pol Espargaro

KTM

KTM

24

36.560s

12

Scott Redding

Aprilia

Aprilia

24

38.229s

13

Karel Abraham

Aspar Ducati

Ducati

24

1m21.526s

14

Franco Morbidelli

MVDS Honda

Honda

21

3 γύροι

-

Hafizh Syahrin

Tech3 Yamaha

Yamaha

20

Πτώση

-

Tito Rabat

Avintia Ducati

Ducati

18

Εγκατ.

-

Jack Miller

Pramac Ducati

Ducati

17

Εγκατ.

-

Bradley Smith

KTM

KTM

13

Πτώση

-

Takaaki Nakagami

LCR Honda

Honda

13

Πτώση

-

Alex Rins

Suzuki

Suzuki

11

Εγκατ.

-

Andrea Dovizioso

Ducati

Ducati

8

Πτώση

-

Xavier Simeon

Avintia Ducati

Ducati

7

Πτώση

-

Aleix Espargaro

Aprilia

Aprilia

4

Πτώση

-

Thomas Luthi

MVDS Honda

Honda

3

Πτώση

-

Sylvain Guintoli

Suzuki

Suzuki

2

Πτώση

-

Mika Kallio

KTM

KTM

0

Πτώση

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube