MotoGP Ισπανίας: Νίκη του Marquez, τρεις Ισπανοί στο βάθρο

MotoGP Ισπανίας: Νίκη του Marquez, τρεις Ισπανοί στο βάθρο

Ο Marc Marquez κέρδισε άνετα στη Jerez, μπροστά από τους Alex Rins και Maverick Viñales.

Μετά την πτώση του στο Austin, o Marquez επανήλθε στις νίκες κερδίζοντας το Ισπανικό GP και ξαναπερνώντας επικεφαλής στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Είναι ο πρώτος αναβάτης που παίρνει δεύτερη νίκη φέτος.

Ο Marquez, ξεκινώντας από την 3η θέση, πέρασε αμέσως μπροστά κι έμεινε εκεί μέχρι τον τερματισμό. Το έργο του έγινε πιο εύκολο μετά την εγκατάλειψη του Fabio Quartararo, από μηχανική βλάβη της Yamaha Petronas του. Ο 20χρονος Γάλλος ήταν ο μόνος που έδειχνε ικανός να ακολουθήσει το ρυθμό του Marquez, έχοντας ξεκινήσει από την pole position κι έχοντας διαδεχτεί τον Ισπανό ως ο νεότερος poleman στην ιστορία των MotoGP.

Οι Quartararo και Morbidelli, με τις Yamaha της «δορυφορικής» ομάδας SRT Petronas, είχαν πάρει τις δύο πρώτες θέσεις της εκκίνησης, αλλά τους πέρασε αμέσως ο Marquez. Θα έχαναν κι άλλη θέση από τον Dovizioso, που είχε κάνει φοβερή εκκίνηση από την εξωτερική, αλλά σπρώχτηκε προς τα έξω στην έξοδο της Στροφής 1.

Οι δύο Yamaha Petronas, με τον Morbidelli μπροστά, αρχικά ακολουθούσαν από κοντά τη Honda του πρωταθλητή. Όμως ο Marquez άρχισε να ξεφεύγει ξαφνικά, καθώς η απόδοση του Morbidelli έπεσε. Ο Ιταλός κράτησε για λίγο πίσω του τον Quartararo, μέχρι να κάνει ένα λάθος στη στροφή Pedrosa και ο Γάλλος να τον περάσει στον 11ο γύρο.
 
Αντίθετα από τον team-mate του, ο Quartararo έδειχνε να μπορεί να ακολουθήσει τον Marquez και ήταν άνετα 2ος όταν το κιβώτιο της Yamaha του κόλλησε στην 3η ταχύτητα, στον 14ο γύρο, αναγκάζοντάς τον να επιστρέψει στα pits και να εγκαταλείψει κλαίγοντας.

 

Στο μεταξύ, ο Alex Rins είχε ανέβει θεαματικά από την 9η θέση της εκκίνησης με τη Suzuki του. Κέρδισε με το ξεκίνημα τρεις θέσεις και στη συνέχεια πέρασε τους Dovizioso και Vinales για να έρθει στη ρόδα του Morbidelli. Τη στιγμή της σύγχυσης από την εγκατάλειψη του Quartararo, o Rins βρήκε την ευκαιρία να περάσει τον Morbidelli και να ανέβει στη 2η θέση, αλλά ο Marquez ήταν ήδη 4” μακριά.

Ο Marquez, άνετος, έκοψε ρυθμό στους τελευταίους γύρους για να τερματίσει 1,654” μπροστά από τον Rins, που με τη 2η θέση του πήρε την αντίστοιχη θέση στο πρωτάθλημα, ένα μόλις βαθμό πίσω από τον Marquez και δύο μπροστά από τον Dovi.

Ο Dovizioso κατάφερε να τερματίσει μόλις 4ος, αφού παρά τις προσπάθειές του και την ταχύτητα της Ducati στην ευθεία, δεν μπόρεσε να περάσει τη Yamaha του Vinales, που ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο. Ο Danilo Petrucci τερμάτισε 5ος, πίσω από τον team-mate του, παίρνοντας έτσι το καλύτερο μέχρι στιγμής αποτέλεσμά του πάνω στην εργοστασιακή Ducati.

O Valentino Rossi, που ξεκίνησε από τη 13η θέση, έμεινε για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μπλοκαρισμένος πίσω από τον Jack Miller με την Pramac Ducati. Όταν επιτέλους κατάφερε να περάσει τον Αυστραλό, ανέβηκε γρήγορα για να τερματίσει 6ος. Ο Miller τελικά έπεσε μετά από σύγκρουση στη φουρκέτα Κ13 με τον Aleix Espargaro που τον είχε περάσει λίγο πριν. Ο Ισπανός της Aprilia συνέχισε για να τερματίσει 11ος.

Ο Morbidelli κατάφερε να σταματήσει την κατρακύλα του στην κατάταξη για να τερματίσει τελικά 7ος, μπροστά από τους Cal Crutchlow και Takaaki Nakagami με τις δύο LCR Honda.

Ο δοκιμαστής της Honda, Stefan Bradl, έκανε μια πολύ επιτυχημένη έκτακτη εμφάνιση τερματίζοντας μέσα στη δεκάδα, πράγμα που δεν κατάφερε ο Jorge Lorenzo με την εργοστασιακή Honda, που κατατάχτηκε 12ος αφού αναγκάστηκε να δώσει μάχη με τον Pol Espargaro (KTM).

Οι νεοφώτιστοι Joan Mir (Suzuki) και Francesco Bagnaia (Pramac Ducati) έπεσαν κι εγκατέλειψαν, ενώ ο Andrea Iannone (Aprilia) δεν πήρε καν εκκίνηση έχοντας τραυματιστεί χθες Σάββατο σε πτώση του στα δοκιμαστικά.
 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ MOTOGP ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΣΤΗ JEREZ

1

Marc Marquez

Honda

Honda

25

41m08.685s

2

Alex Rins

Suzuki

Suzuki

25

1.654s

3

Maverick Vinales

Yamaha

Yamaha

25

2.443s

4

Andrea Dovizioso

Ducati

Ducati

25

2.804s

5

Danilo Petrucci

Ducati

Ducati

25

4.748s

6

Valentino Rossi

Yamaha

Yamaha

25

7.547s

7

Franco Morbidelli

Petronas Yamaha

Yamaha

25

8.228s

8

Cal Crutchlow

LCR Honda

Honda

25

10.052s

9

Takaaki Nakagami

LCR Honda

Honda

25

10.274s

10

Stefan Bradl

Honda

Honda

25

13.402s

11

Aleix Espargaro

Aprilia

Aprilia

25

15.431s

12

Jorge Lorenzo

Honda

Honda

25

18.473s

13

Pol Espargaro

KTM

KTM

25

20.156s

14

Johann Zarco

KTM

KTM

25

26.706s

15

Tito Rabat

Avintia Ducati

Ducati

25

28.513s

16

Karel Abraham

Avintia Ducati

Ducati

25

36.858s

17

Bradley Smith

Aprilia

Aprilia

25

41.390s

18

Miguel Oliveira

Tech3 KTM

KTM

25

41.570s

19

Hafizh Syahrin

Tech3 KTM

KTM

25

50.568s

-

Jack Miller

Pramac Ducati

Ducati

22

Πτώση

-

Joan Mir

Suzuki

Suzuki

20

Πτώση

-

Fabio Quartararo

Petronas Yamaha

Yamaha

13

Βλάβη

-

Francesco Bagnaia

Pramac Ducati

Ducati

6

Πτώση

 

     

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube