To MotoGP Βρετανίας ματαιώθηκε λόγω βροχής

To MotoGP Βρετανίας ματαιώθηκε λόγω βροχής

Η καταρρακτώδης βροχή στο Silverstone έγινε η αιτία να ματαιωθούν οι σημερινοί αγώνες MotoGP, Moto2 και Moto3.

Παρά τις προσπάθειες των οργανωτών να αποφύγουν την προβλεπόμενη βροχή, αλλάζοντας την ώρα εκκίνησης από τις 13.00 στις 11.30, μια καταιγίδα στην πίστα έκανε τον αγώνα μη εφικτό.

Το pit-lane άνοιξε στις 11.10 και οι αναβάτες έκαναν τους αναγνωριστικούς τους γύρους, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ασφαλές να τελεστεί αγώνας λόγω της ποσότητας του νερού που λίμναζε πάνω στην πίστα καθώς η αποχέτευσή της δεν ήταν καλή σε κάποια σημεία μετά την πρόσφατη ασφαλτόστρωση.
 
Έγινε μια σύσκεψη της Dorna με την IRTA και αξιωματούχους της πίστας, κατά την οποία η πρόταση να αναβληθεί ο αγώνας για τη Δευτέρα –την οποία υποστήριζαν κάποιες ομάδες και αναβάτες– αποκλείστηκε λόγω μη διαθεσιμότητας αρκετών κριτών.

Το Silverstone δήλωσε την πρόθεση να δοθεί εκκίνηση στις 13.30, καιρού επιτρέποντος, και λίγο πριν την ώρα αυτή η Dorna ανακοίνωσε τον προγραμματισμό της εκκίνησης στις 14.00 τοπική ώρα και τη μείωση της απόστασης από τους 20 στους 16 γύρους, μετά από επιθεώρηση της πίστας.
 
Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι η εκκίνηση θα «καθυστερούσε μέχρι νεωτέρας» και προγραμματίστηκε μια νέα επιθεώρηση στις 15.00.

Όμως η βροχή συνεχιζόταν αμείωτη και τελικά, μετά από σύσκεψη της επιτροπής ασφαλείας των αναβατών, ανακοινώθηκε στις 16.00 ότι ο αγώνας MotoGP δεν θα γινόταν. Ματαιώθηκαν επίσης οι αγώνες Moto2 και Moto3 που είχαν προγραμματιστεί για τη συνέχεια.

Οι αναβάτες είχαν ξεκαθαρίσει από χθες, Σάββατο, ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να αγωνιστούν σε συνθήκες όπως αυτές των τέταρτων ελεύθερων δοκιμών, όπου έγινε ένα σοβαρό, πολλαπλό ατύχημα στη στροφή Stowe μετά από μια δυνατή μπόρα.

Ο Tito Rabat έπεσε και χτυπήθηκε από τη μοτοσικλέτα του Franco Morbidelli, με αποτέλεσμα ένα τριπλό κάταγμα στο δεξί πόδι του Ισπανού της Avintia Ducati. O Rabat μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο όπου εγχειρίστηκε, ενώ το συμβάν καθυστέρησε τις κατατακτήριες δοκιμές κατά μία ώρα.

Ακαδημαϊκά, θα αναφέρουμε ότι την pole position την πήρε ο Jorge Lorenzo, μπροστά από τους Andrea Dovizioso και Johann Zarco, με τον Marc Marquez πέμπτο.

Η τελευταία φορά που ένας αγώνας Grand Prix ματαιώθηκε ήταν το 1980 όπου το Αυστριακό GP μοτοσικλέτας δεν έγινε λόγω χιονιού στην πίστα Salzburgring. Τυπικά είναι σαν να μην έγινε και το MotoGP Μαλαισίας του 2011, που σταμάτησε όταν έχασε τη ζωή του ο Marco Simoncelli. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube