node/35156

Triumph Rocket 3 TFC: Η μοτοσικλέτα με τον μεγαλύτερο κινητήρα στον κόσμο! [video]

To νέο power cruiser έχει μοτέρ 2,5 λίτρων που αποδίδει πάνω από 220 Nm ροπής!

Πριν από μια 15ετία, το Σεπτέμβρη του 2003 στην Έκθεση του Μιλάνου, η Triumph έκανε αίσθηση παρουσιάζοντας την πρώτη Rocket III με κινητήρα 2,3 λίτρων, που επισκίασε τα cruisers της Harley (Road Glide CVO 1.690), της Honda (VTX 1800), της Kawasaki (Vulcan 2000) και της Yamaha (Road Star Warrior 1.670).

Για το 2019, η Rocket μετονομάζεται από «ΙΙΙ» σε «3» και αποκτά έναν ακόμη μεγαλύτερο κινητήρα και «premium προδιαγραφών εξοπλισμό στο υψηλότερο επίπεδο», όπως λέει η Triumph.

O κυβισμός του 3κύλινδρου σε σειρά κινητήρα έχει αυξηθεί από τα 2.294 στα 2.458 cc ώστε να γίνει ακόμη πιο δύσκολο να του πάρουν τον τίτλο. Αποδίδει τώρα πάνω από 170 PS και 221 Nm ροπής, καθιστώντας τη Rocket 3 την πιο δυνατή Triumph στην Ιστορία. Φανταστείτε ότι η μίζα της, ισχύος 1,5 kW, είναι πιο δυνατή από τον κινητήρα του πρώτου μοντέλου της εταιρείας, το 1902, που απέδιδε μόλις 1,3 kW (1,77 PS)!

Παρά τον μεγαλύτερο κινητήρα, η νέα Rocket 3 είναι κατά 40 kg ελαφρύτερη από την προηγούμενη, χάρη στο νέο της, αλουμινένιο πλαίσιο (που χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως φέρον στοιχείο), στο νέο, αλουμινένιο, μονόμπρατσο ψαλίδι (που περικλείει τον άξονα μετάδοσης), τους προβολείς LED και τα ανθρακονημάτινα πάνελ του (λεπτότερου σε γραμμή) αμαξώματος. 

Triumph Rocket 3 TFC rear

Ως κόνσεπτ, ένα power cruiser μπορεί να δείχνει λίγο ρετρό, όμως η Triumph έχει εφοδιάσει τη νέα Rocket 3 με τεχνολογία αιχμής: ψηφιακό πίνακα οργάνων TFT 2ης γενιάς, Traction Control για το σπινάρισμα, cornering ABS για ασφάλεια στις στροφές, Shift Assist για αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη, Hill Hold Control για το ξεκίνημα σε ανηφόρα, και 4 οδηγικά προγράμματα (Road, Rain, Sport και Εξατομικευμένο). Ως έξτρα, μπορεί να παραγγείλει κανείς σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, συνδεσιμότητα Bluetooth και ενσωματωμένο έλεγχο GoPro.

H Rocket 3 TFC (Triumph Factory Custom) θα διατεθεί στην αγορά περί τα τέλη του χρόνου σε τιμή που αναμένεται κοντά στα €26.000 (στην Ευρώπη). Αν σας γυάλισε όμως, θα πρέπει να βιαστείτε να την παραγγείλετε διότι η Triumph θα φτιάξει μόνο 750 κομμάτια, όλα αριθμημένα, με ειδική πλακέτα. Μαζί με τη μοτοσικλέτα, θα πάρετε κι ένα κιτ παράδοσης που θα περιέχει ένα ειδικό συλλεκτικό βιβλίο, ένα δερμάτινο σακίδιο TFC, ένα κάλυμμα εσωτερικού χώρου κι ένα προσωπικό γράμμα με την υπογραφή του CEO της Triumph, Nick Bloor.

Τα λεφτά δεν είναι λίγα, αλλά αν αναλογιστείτε τη σπανιότητα της μοτοσικλέτας λόγω περιορισμένης παραγωγής, την υψηλή ποιότητα όλων των περιφερειακών (π.χ. φρένα Brembo, εξατμίσεις Arrow carbon) και την προσοχή που έχει δοθεί σε κάθε λεπτομέρεια της κατασκευής, η νέα Rocket 3 TFC φαίνεται να αξίζει και το τελευταίο σεντ.

[Πηγή: Triumph]

node/39542

Προσφύγη στο ΣτΕ κατά του Μεγάλου Περιπάτου από τη ΛΕΜΟΤ

Η Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών (ΛΕΜΟΤ) ισχυρίζεται ότι τα δίκυκλα δεν εμποδίζουν, και άρα δεν πρέπει να απαγορεύεται η κυκλοφορία τους στον Μεγάλο Περίπατο.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Προσφύγη στο ΣτΕ κατά του Μεγάλου Περιπάτου από τη ΛΕΜΟΤ

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε η Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών (ΛΕΜΟΤ) και συγκεκριμένα κατά των μέτρων περιορισμού ή απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων για τον Μεγάλο Περίπατο. 
Η ΛΕΜΟΤ ισχυρίζεται ότι τα δίκυκλα λόγω μεγάθους και ευελιξίας, όχι μόνον δεν επιβαρύνουν την κυκλοφορία, αλλά συμβάλλουν και στην αποσυμφόρησή της. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: 

«Στην παράλογη απαγόρευση λόγω Μεγάλου Περιπάτου στην Αθήνα, η ΛΕΜΟΤ αντέδρασε άμεσα, κάνοντας επαφές με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αρθεί το κατά την άποψή μας στερούμενο λογικής και τεκμηρίων μέτρο.

«Το θέμα στη βάση του όμως αφορά την ΚΥΑ και έτσι η ΛΕΜΟΤ αναγκάστηκε διαμέσου εκπροσώπου της (μέλος ΛΕΜΟΤ) και του νομικού της συμβούλου Θεόδωρου Γαζούλη, να καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η ΚΥΑ που αποτελεί την βάση για την λήψη  των μέτρων, με κύριο αιτιολογικό ότι τα μοτοποδήλατα και  οι μοτοσυκλέτες όχι μόνο δεν εμποδίζουν ή έρχονται αντίθετες με την ιδέα του Μεγάλου Περιπάτου, αλλά αντίθετα διευκολύνουν την κυκλοφορία λόγω μεγέθους και ευελιξίας.

«Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν η ΛΕΜΟΤ είχε προσφύγει στο ΣτΕ για απαγόρευση κυκλοφορίας δικύκλων. Για την προσφυγή της αυτή δικαιώθηκε και η απαγόρευση ακυρώθηκε.

«Η ΛΕΜΟΤ στα 41 χρόνια της, θεωρεί ότι αυτού του τύπου οι απαγορεύσεις προσβάλλουν τα δικαιώματά μας ως μοτοσυκλετιστών και δε συνάδουν με την νομιμότητα και την ισότητα που οφείλει να επιδεικνύει ένα κράτος δικαίου. Γι’ αυτό παραμένουμε πιστοί στην ιστορία μας που θέλει να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα του κάθε μοτοσυκλετιστή ξεχωριστά και όλων μαζί».

node/39544

Το νέο scooter Honda SH150i έφτασε στην ελληνική αγορά

Το Honda SH150i  έχει αναδειχτεί σε αγαπημένο σκούτερ της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 | MOTOmag Επικοινωνία

Το νέο scooter Honda SH150i έφτασε στην ελληνική αγορά

Ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά scooter της Honda, το SH 150i ήρθε και στην Ελλάδα. Το πιο λεπτό, αισθητικά ανανεωμένο "σώμα" και το ανασχεδιασμένο πλαίσιο παρέχουν πάνω από 50% περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Η ανανεωμένη πίσω γεωμετρία βελτιώνει τη οδική άνεση. Ο νέος, τετραβάλβιδος κινητήρας επιταχύνει ταχύτερα, είναι πιο γρήγορος στις υψηλές στροφές και καταναλώνει λιγότερο καύσιμο. Επίσης πληροί τις προδιαγραφές EURO5 ενώ το Honda Selectable Torque Control (HSTC) περιλαμβάνεται τώρα στο στάνταρ εξοπλισμό.

Μέλος της οικογένειας SH που απαριθμεί εκατομμύρια πωλήσεις με ιδρυτή το SH50 το οποίο κυκλοφόρησε το 1984, το τετράχρονο SH150 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή αγορά το 2001. Έκτοτε και για 15 χρόνια κατάφερε, αθόρυβα αλλά σταθερά, να φέρει σε πέρας την αποστολή του προσφέροντας απολαυστικές και απροβλημάτιστες μετακινήσεις με στυλ, και να εξελιχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα σκούτερ της γηραιάς ηπείρου.

Εκείνο το πρώτο σκούτερ εισήγαγε τη συνταγή της επιτυχίας: έναν οικονομικό όσο και ζωηρό κινητήρα και ευέλικτη όσο και ασφαλή συμπεριφορά, στην πόλη και τον αυτοκινητόδρομο, χάρη στη σταθερότητα που εξασφαλίζουν οι τροχοί των 16 ιντσών. Και όλα αυτά με μία εμφάνιση που υποδηλώνει φινέτσα και πολυτέλεια.

Διαθέτοντας σύστημα ψεκασμού PGM-FI από το 2005, τα τελευταία 14 χρόνια το SH150i, έφτασε να θεωρείται κορυφαίο στις αστικές μετακινήσεις συνδυάζοντας ιδανικά στυλ, αξιοπιστία, οικονομία και εξαιρετική χρηστικότητα.

Η ιστορία του μοντέλου χαρακτηρίζεται από αδιάκοπη, προσεκτική εξέλιξη η οποία αντανακλά τις εξελισσόμενες ανάγκες και προσδοκίες των αναβατών καθώς και την επιθυμία της Honda να τους προσφέρει πάντα μία καλύτερη έκδοση του δικού τους SH. To 2013, το SH φόρεσε τον κινητήρα χαμηλών τριβών eSP (enhanced Smart Power) με τεχνολογία Idling Stop, αυξάνοντας την ισχύ και βελτιώνοντας την οικονομία καυσίμου. Το 2017 ανανεώθηκε αισθητικά με πιο σμιλεμένες γραμμές, τεχνολογία φώτων LED μπροστά/πίσω και την προσθήκη του Honda Smart Key.

Τώρα, για το 2020 το SH150i (που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στην πόλη Atessa της Ιταλίας – και θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιταλική αγορά λόγω νομοθεσίας που απαγορεύει την κυκλοφορία μοτοσυκλετών 125cc στους αυτοκινητόδρομους) είναι ένα εντελώς ριζικά ανανεωμένο σκούτερ. Συνεχίζοντας την ένδοξη ιστορία των προκατόχων του, το νέο SH150i είναι ταχύτερο, κομψότερο, πιο άνετο, πιο εύχρηστο και εξίσου οικονομικό από απόψεως τιμής αγοράς και λειτουργικού κόστους. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε λιγότερο από ένα SH.

Η βελτίωση του SH150i δεν είναι εύκολος στόχος – έχει αναδειχτεί σε αγαπημένο σκούτερ της Ευρωπαϊκής αγοράς για συγκεκριμένο λόγο. Αλλά αυτή ήταν η αποστολή των μηχανικών εξέλιξης της Honda, επομένως ένα καλό σημείο εκκίνησης θα ήταν να αυξήσουν την ισχύ, τη ροπή και την απόδοση του νέου τετραβάλβιδου κινητήρα eSP+ προδιαγραφών EURO5. Η προσθήκη του HSTC θα εξασφάλιζε επίσης πρόσθετη ξεγνοιασιά σε κάθε ιδιοκτήτη.

Το ανασχεδιασμένο πλαίσιο απελευθερώνει πρόσθετο και ακόμα πιο ωφέλιμο αποθηκευτικό χώρο (με ενσωμάτωση θύρας USB) και η βελτιστοποίηση της πίσω ανάρτησης αυξάνει την άνεση. Το πολυτελές νέο σώμα και το στιλάτο, χαρακτηριστικό εμπρός τμήμα αναδεικνύουν το SH150i. Όλα τα φώτα είναι τεχνολογίας LED και υποστηρίζονται από ανανεωμένα όργανα LCD.

To νέο SH150i είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις και τέσσερις διαφορετικούς χρωματισμούς:

Στάνταρ SH150i χωρίς αξεσουάρ - €3.950

SH150i με μπαγκαζιέρα Smart top box - €4.250

SH150i με μπαγκαζιέρα Smart top box, χούφτες και ζελατίνα - €4.590

[Πηγή: Honda]

TAGS