Σκοτώθηκε ο Zef Eisenberg ιδρυτής της Maximuscle επιχειρώντας ρεκόρ ταχύτητας

Σκοτώθηκε ο Zef Eisenberg ιδρυτής της Maximuscle επιχειρώντας ρεκόρ ταχύτητας

Ήταν κάτοχος ρεκόρ Guinness για την ταχύτερη μοτοσυκλέτα

Ο πολύεκαταομμυριούχος, τηλεοπτικός παρουσιαστής, αγωνιζόμενος και ιδιοκτήτης αγωνιστικής ομάδας, ο 47χρονος Zef Eisenberg, έχασε την ζωή του χθες το απόγευμα ενώ προσπαθούσε να καταρρίψει ρεκόρ ταχύτητας..

Το δυστύχημα έγινε στο αεροδρόμιο Elvington, μία τοποθεσία που περιστασιακά -αν και αρκετά συχνά- χρησιμοποιείται για τέτοιες δοκιμές, ή για τον διάσημο διαγωνισμό της μακρύτερης σούζας. Εδώ είχε συμβεί το σοβαρό ατύχημα του Richard Hammond στα γυρίσματα του Top Gear το 2006 και εδώ επίσης παραλίγο να χάσει την ζωή του ο Eisenberg, πριν από τέσσερα χρόνια.

Η μοίρα φάνηκε πως απλά του είχε δώσει παράταση. Το 2016 ο Eisenberg είχε ένα ατύχημα με 370 χιλιόμετρα την ώρα στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά. Έσπασε 11 κόκαλα και μαζί και την λεκάνη του ενώ για μερικούς μήνες δεν ήταν σίγουρο πως θα μπορούσε να περπατήσει ξανά.

Κι όμως, το 2017 επέστρεψε στον διαγωνισμό για το ρεκόρ ταχύτητας και το 2019 κατάφερε να κερδίσει το παγκόσμιο ρεκόρ “flying mile”. Είχε ήδη πάνω από πενήντα βρετανικούς και παγκόσμιους τίτλους καθώς και το ρεκόρ Guinness για την ταχύτερη μοτοσυκλέτα με τουρμπίνα το 2015.

Δείτε ποιος ήταν ο Zef Eisenberg, στο ΜΟΤΟ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube