Salt Two Stroke: Μια KTM 300 EXC σε Café Racer με 52 PS για 111 kg! [video]

Salt Two Stroke: Μια KTM 300 EXC σε Café Racer με 52 PS για 111 kg! [video]

Μια ακριβή δίχρονο custom μηχανή με τη φροντίδα της Salt Motorcycles και τιμή very salty!

Salt Two Stroke by Salt Motorcycles

Η αυστραλέζικη Salt Motorcycles παρουσίασε την τελευταία δημιουργία της, ένα σπαρτιατικό Café Racer που βασίζεται σε μία μοτοσικλέτα Enduro. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος χρησιμοποιεί μία Enduro για να φτάσει σε ένα Café Racer. Αλλά είναι σπάνιο να μιλάμε για νέα δίχρονη και φυσικά με ένα αποτέλεσμα που υπογράφει ένας εθνικός θρύλος της Αυσταλίας, ο Paul Lewis.

Ο οποίος μάλιστα παραδίδει ο ίδιος κάθε μοτοσυκλέτα, αφού προηγουμένως κάνει τα πρώτα χιλιόμετρα για να διαπιστώσει πως οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και σωστά.

Salt Two Stroke by Salt Motorcycles

Όλα αυτά προετοιμάζουν και για το υψηλό κόστος του KTM 300 EXC-Café Racer που, όπως κάθε custom με υπογραφή, η τιμή της ορίζεται με το πόσο κοστολογεί καθένας τη δουλειά του και πώς αξιολογείται από τους πελάτες. Η Salt Two Stroke λοιπόν, κοστίζει 40.000 αυστραλιανά δολάρια, περίπου 26.000 ευρώ, τα μισά από τα οποία περιλαμβάνουν το κόστος αγοράς της KTM 300 EXC.

Από την Café Racer απουσιάζει κάθε ηλεκτρονικό βοήθημα, με το συνολικό βάρος να αγγίζει τα 111 kg, βάρος που αντιμετωπίζει ο ελαφρύς δίχρονο κινητήρας των298 κυβικών που αποδίδει 52 άλογα.

Salt Two Stroke by Salt Motorcycles

Το πιο απαιτητικό κομμάτι στην κατασκευή της μοτοσικλέτας, είναι η τροποποίηση της εξάτμισης για να ταιριάζει στην «Café Racer» εμφάνιση.

Η Salt Motorcycles δεν διαθέτει κιτ μετατροπής για το KTM 300 EXC ούτε δέχεται οποιοδήποτε 300 EXC για να το μετατρέψει. Οπότε ο ενδιαφερόμενος μπορεί μονάχα να παραγγείλει μία καινούργια Salt Two Stroke, η οποία βέβαια διατίθεται μόνο κατόπιν παραγγελίας. 

Salt Two Stroke by Salt Motorcycles

Η Salt Motorcycles παράλληλα ετοιμάζει μία μοναδική μοτοσικλέτα με κινητήρα V8 που θα την ονομάζει Salt Series 1 V8.

[Πηγή Moto]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube