node/40055

Πώς κατασκευάζεται ένα Honda Africa Twin; [video]

Γραμμή παραγωγής "Made in Japan"

Επιτυχία έχει κάνει ένα video από την γραμμή παραγωγής της Honda στην Ιαπωνία που δείχνει στιγμιότυπα από όλα τα στάδια κατασκευής ενός CRF1000Africa Twin. Το video δεν ανήκει στο κανάλι που το δημοσιεύει, αλλά αποτελεί συρραφή παλαιότερου υλικού που είχε κυκλοφορήσει σε τρία μέρη από ιαπωνικό μοτοσυκλετιστικό site.

Όπως όλα στην εποχή μας, το video στηρίζεται στην εικόνα και μόνο χωρίς να εξηγεί το παραμικρό. Καταρχήν πρόκειται για το προηγούμενης γενιάς Africa Twin καθώς αποτελεί πάγια τακτική για τους κατασκευαστές να δείχνουν πάντα ένα στάδιο πριν, με εξαίρεση την Ducati. Η Honda επέτρεψε τα γυρίσματα αυτά όταν έβγαινε στην παραγωγή το CRF1100L. Ομοίως, αυτή ήταν και η τακτική της BMW πριν λίγο καιρό με την γραμμή παραγωγής του S1000RRπου επίσης έδειξαν την προηγούμενη γενιά. Κάθε γραμμή παραγωγής είναι διαφορετική και τα εργοστάσια βρίσκονται σε διαρκή μεταβολή, οπότε δεν πρέπει να κυκλοφορεί η τελευταία τους εικόνα προς τα έξω. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, δεν αλλάζουν τα πράγματα για το CRF1100L και με τον ίδιο τρόπο κατασκευάζεται και εκείνο.

Αυτό που βλέπετε είναι το εργοστάσιο στο Kumamoto, που είναι από τα σχετικά νέα εργοστάσια μοτοσυκλέτας και εξαιρετικά σύγχρονο έχοντας ξεκινήσει την παραγωγή του το 2008 και συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου.

Στον καταστροφικό σεισμό του 2016, ακριβώς στα εγκαίνια κυκλοφορίας της Honda CRF1000L, το εργοστάσιο υπέστη ζημιές αλλά όχι εκτεταμένες. Ήταν ένας από τους καταστροφικότερους σεισμούς στην Ιαπωνία με 7,3 ρίχτερ αλλά επίκεντρο που ενίσχυσε την επίδρασή του και ανάγκασε ένα μεγάλο ποσοστό παραγωγής να διακοπή, όπως της Toyota, Nissan, Mitsubishi και Sony. Ακόμη και αν κάποια από τα εργοστάσια μπορούσαν να συνεχίσουν, το σύστημα “just-in-time” που εφαρμόζουν με τους προμηθευτές να εφοδιάζουν απευθείας τις γραμμές παραγωγής, ήταν ο λόγος που σταμάτησε η παραγωγή. Από την στιγμή που αρκετοί προμηθευτές είχαν έρθει αντιμέτωποι με μεγάλες καταστροφές.

Ως η μοναδική περίοδος που έμεινε κλειστό από την ημέρα που ξεκίνησε, το εργοστάσιο Kumamoto εκμεταλλεύτηκε την ζημιά αυτή για να προχωρήσει σε αλλαγές πριν ακόμη κλείσει μια δεκαετία από τα εγκαίνια.

Από τα βασικά σημεία που πρέπει κανείς να δει, και αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για σύγχρονο εργοστάσιο, είναι πως υπάρχουν ξεχωριστές σταθερές τροχιές και όχι μία ενιαία σε όλο το μήκος της γραμμής παραγωγής. Οι μοτοσυκλέτες συναρμολογούνται σε ξεχωριστές πλατφόρμες γύρω από τον κινητήρα τους εγκαταλείποντας έπειτα την σταθερή τροχιά. Αυτό ήταν κάτι λιγότερο συνηθισμένο το 2008, τώρα το βλέπεις παντού αν και μεγάλες γραμμές παραγωγής μοτοσυκλετών στην Κίνα και την Ινδία εξακολουθούν να είναι αποκλειστικά σταθερής τροχιάς.

Δείτε την συνέχεια στο MOTO

TAGS
node/40160

Το ΣτΕ ακύρωσε την ΚΥΑ του "Μεγάλου Περιπάτου"

Με πρωτοβουλία της ΛΕΜΟΤ το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την ΚΥΑ με την οποία είχαν προχωρήσει οι πράξεις του «Μεγάλου Περιπάτου» στον Δήμο Αθηναίων.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 | MOTOmag Επικοινωνία

Το ΣτΕ ακύρωσε την ΚΥΑ του "Μεγάλου Περιπάτου"

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την ΚΥΑ με την οποία είχαν προχωρήσει οι πράξεις του «Μεγάλου Περιπάτου» στον Δήμο Αθηναίων.

Η προσφυγή στο ΣτΕ έγινε με πρωτοβουλία της ΛΕΜΟΤ, «Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών» την συνέταξε και την κατέθεσε ο νομικός της σύμβουλος, για σημαντικούς λόγους που αφορούν τα δίκυκλα πρώτα κι έπειτα και όλους τους πολίτες. Η ΛΕΜΟΤ έθεσε ζητήματα ασφάλειας καθώς και διάθεσης του κόστους για τον «Μεγάλο Περίπατο» με την πρόεδρο του ΣτΕ να στηρίζεται στο γεγονός πως η ΚΥΑ κατέθεσε όλα τα παραπάνω ως πράξεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Εκεί βασίζεται και η αιτία της ακύρωσης, με τον Δήμο Αθηναίων να θέλει να επανέλθει με Νόμο αυτή την φορά.

Για το τι έχει συμβεί και την παρέμβαση της ΛΕΜΟΤ διαβάστε πιο αναλυτικά στο ΜΟΤΟ

TAGS
node/40138

Honda Forza 750 2021 - Πλήρης παρουσίαση!

Αντίο Integra - Γειά σου Forza!

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 | MOTOmag Επικοινωνία

Honda Forza 750 2021 - Πλήρης παρουσίαση!

Η οικογένεια των Forza της Honda αποτελεί μία από τις επικρατέστερες… δυναστείες στην αγορά μοτοσυκλέτας σε ολόκληρη την Ευρώπη, για πάνω από δύο δεκαετίες. Ο συνδυασμός των gran tourismo χαρακτηριστικών του, ο χρηστικός χαρακτήρας και οι επιδόσεις, είναι στοιχεία που διαθέτει κάθε μέλος της οικογένειας, μαζί με το υψηλό επίπεδο ποιότητας κατασκευής. Τώρα, η οικογένεια των Forza 125 και Forza 300, εμπλουτίζεται με ένα ακόμη μέλος, το νέο Forza 750.

Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό του, είναι ξεκάθαρο ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης και την άνεση στις υψηλές ταχύτητες ταξιδιού, χωρίς όμως αυτό να λειτουργεί εις βάρος των διαστάσεων και του όγκου, που θα αφαιρούσε πόντους από την commuting πτυχή της προσωπικότητάς του, όντας δυσκίνητο μέσα στο περιβάλλον της πόλης.

Παρόλα αυτά, υπάρχει αρκετός χώρος για τα πόδια πίσω από την ποδιά, ενώ η σέλα που δείχνει ιδιαίτερα άνετη για αναβάτη και συνεπιβάτη, απέχει μόλις 790mm από το έδαφος, προκειμένου να είναι προσβάσιμο το Forza από ένα μεγάλος εύρος σωματότυπων. Κάτω από τη σέλα –κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό  μιας και αποτελούσε τεράστια έλλειψη στο Integra απ' όπου βασίζεται το Forza- ο αποθηκευτικός χώρος των 22 λίτρων, χωρά ένα full face κράνος, ενώ διαθέτει και θύρα USB. Οι αποθηκευτικοί του χώροι συμπληρώνονται κι από ένα ντουλαπάκι που χωρά γάντια και άλλα μικροαντικείμενα, κάτω από το τιμόνι στη δεξιά πλευρά του εσωτερικού της ποδιάς.

Δείτε την συνέχεια στο MOTO

TAGS