node/37004

Οδηγούμε το νέο SYM Maxsym TL: Δικύλινδρο mega scooter με τιμή μονοκύλινδρου!

Αποστολή στην Πορτογαλία

Η SYM έχει έως σήμερα πρωταγωνιστική παρουσία στις μικρές και μεσαίου κυβισμού κατηγορίες scooter στην Ελλάδα. Έως τα 300 κυβικά, τα μοντέλα της SYM φιγουράρουν συνεχώς στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων, χάρη στο ισχυρό value for money και στο οργανωμένο πανελλαδικά δίκτυο πωλήσεων και after sale service. Όμως για εκείνους που ζητούσαν κάτι παραπάνω από ένα πρακτικό και οικονομικό scooter, η SΥΜ δεν είχε κάτι να τους προσφέρει. Το Yamaha TMAX σχεδόν συμπλήρωσε δύο δεκαετίες χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό, τουλάχιστον έως την εμφάνιση του AK 550 της Kymco, πριν λίγα χρόνια.

Βλέποντας λοιπόν το νέο Maxsym TL και διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αυτομάτως το βαφτίζεις ως αντίπαλο του Yamaha TΜΑΧ. Μόνο που η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική και η SYM έκανε κάτι πολύ πιο έξυπνο, όπως διαπιστώσαμε οδηγώντας το στην Πορτογαλία, στα πλαίσια της διεθνούς δημοσιογραφικής παρουσίασής του.

Βασικά την αλήθεια την μάθαμε πριν καν ανέβουμε στη σέλα του, αφού με αυτό ξεκίνησε την τεχνική παρουσίαση ο Sérgio Inglês, υπεύθυνος marketing της πορτογαλικής αντιπροσωπείας της SYM, που είχε αναλάβει ολόκληρη τη διοργάνωση της δημοσιογραφικής παρουσίασης. Δυστυχώς οι Ταϊβανέζοι απέφευγαν με κάθε τρόπο να έρθουν σε άμεση επαφή με τους δημοσιογράφους, κρατώντας για τον εαυτό τους μόνο το ρόλο του παρατηρητή. Σύμφωνα με τον Sérgio Inglês, το νέο Maxsym TL έρχεται για να καλύψει το κενό ανάμεσα στα σπορ μονοκύλινδρα scooter των 300-400 κυβικών (Yamaha XMAX 300-400, Kymco X-citing 400, Honda Forza 300 κτλ) και τα ακριβά premium scooter των 500+ κυβικών. Πράγματι, μια δεύτερη πιο προσεκτική ματιά στους αριθμούς επιβεβαιώνουν την στρατηγική της SYM. Η τιμή των 6.995€, οι επιδόσεις των 41 ονομαστικών ίππων και ο εξοπλισμός, είναι αντίστοιχα των μονοκύλινδρων σπορ scooter, αλλά το Maxsym TL έχει την ανώτερη ποιότητα λειτουργίας του δικύλινδρου κινητήρα και την σαφώς ανώτερη συμπεριφορά της μοτοσυκλετιστικής αρχιτεκτονικής του πλαισίου, με την πίσω ανάρτηση μοχλισμού, την αλυσίδα στην τελική μετάδοση και φυσικά το στιβαρό upside down τηλεσκοπικό πιρούνι που δένει με δύο πλάκες στο πλαίσιο.

Κανένα συμβατικό scooter που έχει μονοκόμματο τον κινητήρα με το ψαλίδι, το οποίο μάλιστα συνδέεται με ελαστικά συνεμπλόκ στο πλαίσιο, δεν μπορεί να φτάσει σε συμπεριφορά τα scooter που έχουν κανονικά ψαλίδια. Αυτό άλλωστε ήταν το βασικό μυστικό της επιτυχίας του TΜΑΧ, που το διαφοροποιούσε από οποιοδήποτε άλλο scooter. Η διαφορά στις στροφές (αλλά και στην άνεση) είναι πραγματικά τεράστια. Έτσι το Maxsym TL είναι μακράν καλύτερο στις στροφές και πιο άνετο στις λακκούβες από τα sport-premium μονοκύλινδρα scooter των 300-400 κυβικών. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά του Maxsym TL από μόνα τους αξίζουν κάθε ευρώ παραπάνω, σε σχέση με τα μονοκύλινδρα 300-400 και επιπλέον έχεις δύο ισχυρά εμπρός δισκόφρενα των 275mm με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες και δικάναλο ABS της Continetal. Ο δικύλινδρος κινητήρας του Maxsym TL (το TL σημαίνει Twin cylinder Line) είναι ολοκαίνουριος, προδιαγραφών Euro4 και… έχει τρία έμβολα!

TAGS
node/39542

Προσφύγη στο ΣτΕ κατά του Μεγάλου Περιπάτου από τη ΛΕΜΟΤ

Η Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών (ΛΕΜΟΤ) ισχυρίζεται ότι τα δίκυκλα δεν εμποδίζουν, και άρα δεν πρέπει να απαγορεύεται η κυκλοφορία τους στον Μεγάλο Περίπατο.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Προσφύγη στο ΣτΕ κατά του Μεγάλου Περιπάτου από τη ΛΕΜΟΤ

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε η Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών (ΛΕΜΟΤ) και συγκεκριμένα κατά των μέτρων περιορισμού ή απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων για τον Μεγάλο Περίπατο. 
Η ΛΕΜΟΤ ισχυρίζεται ότι τα δίκυκλα λόγω μεγάθους και ευελιξίας, όχι μόνον δεν επιβαρύνουν την κυκλοφορία, αλλά συμβάλλουν και στην αποσυμφόρησή της. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: 

«Στην παράλογη απαγόρευση λόγω Μεγάλου Περιπάτου στην Αθήνα, η ΛΕΜΟΤ αντέδρασε άμεσα, κάνοντας επαφές με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αρθεί το κατά την άποψή μας στερούμενο λογικής και τεκμηρίων μέτρο.

«Το θέμα στη βάση του όμως αφορά την ΚΥΑ και έτσι η ΛΕΜΟΤ αναγκάστηκε διαμέσου εκπροσώπου της (μέλος ΛΕΜΟΤ) και του νομικού της συμβούλου Θεόδωρου Γαζούλη, να καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η ΚΥΑ που αποτελεί την βάση για την λήψη  των μέτρων, με κύριο αιτιολογικό ότι τα μοτοποδήλατα και  οι μοτοσυκλέτες όχι μόνο δεν εμποδίζουν ή έρχονται αντίθετες με την ιδέα του Μεγάλου Περιπάτου, αλλά αντίθετα διευκολύνουν την κυκλοφορία λόγω μεγέθους και ευελιξίας.

«Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν η ΛΕΜΟΤ είχε προσφύγει στο ΣτΕ για απαγόρευση κυκλοφορίας δικύκλων. Για την προσφυγή της αυτή δικαιώθηκε και η απαγόρευση ακυρώθηκε.

«Η ΛΕΜΟΤ στα 41 χρόνια της, θεωρεί ότι αυτού του τύπου οι απαγορεύσεις προσβάλλουν τα δικαιώματά μας ως μοτοσυκλετιστών και δε συνάδουν με την νομιμότητα και την ισότητα που οφείλει να επιδεικνύει ένα κράτος δικαίου. Γι’ αυτό παραμένουμε πιστοί στην ιστορία μας που θέλει να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα του κάθε μοτοσυκλετιστή ξεχωριστά και όλων μαζί».

node/39544

Το νέο scooter Honda SH150i έφτασε στην ελληνική αγορά

Το Honda SH150i  έχει αναδειχτεί σε αγαπημένο σκούτερ της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 | MOTOmag Επικοινωνία

Το νέο scooter Honda SH150i έφτασε στην ελληνική αγορά

Ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά scooter της Honda, το SH 150i ήρθε και στην Ελλάδα. Το πιο λεπτό, αισθητικά ανανεωμένο "σώμα" και το ανασχεδιασμένο πλαίσιο παρέχουν πάνω από 50% περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Η ανανεωμένη πίσω γεωμετρία βελτιώνει τη οδική άνεση. Ο νέος, τετραβάλβιδος κινητήρας επιταχύνει ταχύτερα, είναι πιο γρήγορος στις υψηλές στροφές και καταναλώνει λιγότερο καύσιμο. Επίσης πληροί τις προδιαγραφές EURO5 ενώ το Honda Selectable Torque Control (HSTC) περιλαμβάνεται τώρα στο στάνταρ εξοπλισμό.

Μέλος της οικογένειας SH που απαριθμεί εκατομμύρια πωλήσεις με ιδρυτή το SH50 το οποίο κυκλοφόρησε το 1984, το τετράχρονο SH150 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή αγορά το 2001. Έκτοτε και για 15 χρόνια κατάφερε, αθόρυβα αλλά σταθερά, να φέρει σε πέρας την αποστολή του προσφέροντας απολαυστικές και απροβλημάτιστες μετακινήσεις με στυλ, και να εξελιχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα σκούτερ της γηραιάς ηπείρου.

Εκείνο το πρώτο σκούτερ εισήγαγε τη συνταγή της επιτυχίας: έναν οικονομικό όσο και ζωηρό κινητήρα και ευέλικτη όσο και ασφαλή συμπεριφορά, στην πόλη και τον αυτοκινητόδρομο, χάρη στη σταθερότητα που εξασφαλίζουν οι τροχοί των 16 ιντσών. Και όλα αυτά με μία εμφάνιση που υποδηλώνει φινέτσα και πολυτέλεια.

Διαθέτοντας σύστημα ψεκασμού PGM-FI από το 2005, τα τελευταία 14 χρόνια το SH150i, έφτασε να θεωρείται κορυφαίο στις αστικές μετακινήσεις συνδυάζοντας ιδανικά στυλ, αξιοπιστία, οικονομία και εξαιρετική χρηστικότητα.

Η ιστορία του μοντέλου χαρακτηρίζεται από αδιάκοπη, προσεκτική εξέλιξη η οποία αντανακλά τις εξελισσόμενες ανάγκες και προσδοκίες των αναβατών καθώς και την επιθυμία της Honda να τους προσφέρει πάντα μία καλύτερη έκδοση του δικού τους SH. To 2013, το SH φόρεσε τον κινητήρα χαμηλών τριβών eSP (enhanced Smart Power) με τεχνολογία Idling Stop, αυξάνοντας την ισχύ και βελτιώνοντας την οικονομία καυσίμου. Το 2017 ανανεώθηκε αισθητικά με πιο σμιλεμένες γραμμές, τεχνολογία φώτων LED μπροστά/πίσω και την προσθήκη του Honda Smart Key.

Τώρα, για το 2020 το SH150i (που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στην πόλη Atessa της Ιταλίας – και θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιταλική αγορά λόγω νομοθεσίας που απαγορεύει την κυκλοφορία μοτοσυκλετών 125cc στους αυτοκινητόδρομους) είναι ένα εντελώς ριζικά ανανεωμένο σκούτερ. Συνεχίζοντας την ένδοξη ιστορία των προκατόχων του, το νέο SH150i είναι ταχύτερο, κομψότερο, πιο άνετο, πιο εύχρηστο και εξίσου οικονομικό από απόψεως τιμής αγοράς και λειτουργικού κόστους. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε λιγότερο από ένα SH.

Η βελτίωση του SH150i δεν είναι εύκολος στόχος – έχει αναδειχτεί σε αγαπημένο σκούτερ της Ευρωπαϊκής αγοράς για συγκεκριμένο λόγο. Αλλά αυτή ήταν η αποστολή των μηχανικών εξέλιξης της Honda, επομένως ένα καλό σημείο εκκίνησης θα ήταν να αυξήσουν την ισχύ, τη ροπή και την απόδοση του νέου τετραβάλβιδου κινητήρα eSP+ προδιαγραφών EURO5. Η προσθήκη του HSTC θα εξασφάλιζε επίσης πρόσθετη ξεγνοιασιά σε κάθε ιδιοκτήτη.

Το ανασχεδιασμένο πλαίσιο απελευθερώνει πρόσθετο και ακόμα πιο ωφέλιμο αποθηκευτικό χώρο (με ενσωμάτωση θύρας USB) και η βελτιστοποίηση της πίσω ανάρτησης αυξάνει την άνεση. Το πολυτελές νέο σώμα και το στιλάτο, χαρακτηριστικό εμπρός τμήμα αναδεικνύουν το SH150i. Όλα τα φώτα είναι τεχνολογίας LED και υποστηρίζονται από ανανεωμένα όργανα LCD.

To νέο SH150i είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις και τέσσερις διαφορετικούς χρωματισμούς:

Στάνταρ SH150i χωρίς αξεσουάρ - €3.950

SH150i με μπαγκαζιέρα Smart top box - €4.250

SH150i με μπαγκαζιέρα Smart top box, χούφτες και ζελατίνα - €4.590

[Πηγή: Honda]

TAGS