MotoGP Κατάρ 2ο αγώνας: Άθλος Yamaha! Απίστευτος Quartararo με Martin νέο ήρωα!

MotoGP Κατάρ 2ο αγώνας: Άθλος Yamaha! Απίστευτος Quartararo με Martin νέο ήρωα!

Δύο στα δύο για την Yamaha!

Το εξαιρετικά προσωποκεντρικό, εξαιρετικά απρόβλεπτο MotoGP έκανε και σήμερα το θαύμα του χαρίζοντας γενναίες δόσεις θεάματος! Για αρχή ο φοβερός Martin που κανείς δεν περίμενε πως θα καταφέρει να κρατηθεί τόσο πολύ. Λέγαμε χθες πως ξεκινώντας από την pole position και με την εκκίνηση που έχει δείξει πως μπορεί να κάνει θα στρίψει πρώτος αλλά το θέμα είναι πόσο θα κρατηθεί εκεί. Κανείς δεν περίμενε, ούτε και ο Martin που έλεγε πως σκέφτεται μία θέση την 6άδα, πως θα οδηγούσε την κούρσα σχεδόν μέχρι το τέλος.

Αλλά αυτό είναι το θέμα με αυτούς τους αγώνες, η ψυχολογία του αναβάτη και η ευθυγράμμιση παραμέτρων που είναι αδύνατο να τις υπολογίσεις αλλάζουν το αποτέλεσμα όσο καλά κι αν νομίζουν οι ομάδες πως το έχουν στρώσει το έδαφος για να το προετοιμάσουν.

Η καταστροφική εκκίνηση της Yamaha έβαλε σε κίνδυνο τα σχέδιά της, τα ίδια με τον πρώτο αγώνα. Όμως ο Quartararo και ο Vinales παρόλο που βρέθηκαν στην 8η και 11η θέση δεν πτοήθηκαν καθόλου και έβαλαν στόχο να μείνουν κοντά στους πρώτους. Αυτό που έγινε σήμερα έχει έτσι κι αλλιώς πολύ καιρό να γίνει, παρόλο που συμβαίνει συχνά στις τελευταίες σεζόν: Δεν υπήρχε κενό μπροστά, τουλάχιστον όχι σοβαρό. Οι συνθήκες του αγώνα δεν επέτρεπαν τον ρυθμό να κατέβει ιδιαίτερα χαμηλά και τα ελαστικά κρατούσαν περισσότερο από πριν, όπως τόνισε και ο Quartararo.

Το τρενάκι τόσων αναβατών να οδηγούν κολλητά είναι κάτι που πρέπει όλοι να εκτιμήσουν ως προς αυτό που προσφέρει, τόσο ως θέαμα, όσο και σαν παρατηρήσεις για αναβάτες και μοτοσυκλέτες που πηγάζουν από τόσους γύρους τροχό με τροχό.

 

Διαβάστε την συνέχεια στο ΜΟΤΟ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube