MotoGP: Εσωτερικά κάλυψε τα κενά η KTM!

MotoGP: Εσωτερικά κάλυψε τα κενά η KTM!

Εργοστασιακός ο Brad Binder

Εσωτερικά καλύπτει η KTM, το κενό που άνοιξε το πρόωρο διαζύγιο με τον Zarco, καθώς ο Binder που περίμενε να ανέβει στα MotoGP με την δορυφορική Tech3 βρέθηκε με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα.

Την θέση του στην Tech3 δίπλα στον Oliveira θα καλύψει ο Iker Lecuona που είχε δει την θέα από το βάθρο πέρσι και φέτος αλλά σίγουρα δεν περίμενε πως θα ανέβει κατηγορία, αντιθέτως είχε συμβόλαιο για το 2020 στην Moto2. Η φιλοσοφία της KTM είναι να φέρνει τους δικούς της αναβάτες, να αποτελεί σχολείο και εργοστάσιο μαζί, και σίγουρα δεν θέλει να δει την διαφορά στην απόδοση να γίνεται από έναν πρωτοκλασάτο αναβάτη, διότι τότε οι νίκες στην συνείδηση του κόσμου θα προέρχονται από εκείνον και όχι την μοτοσυκλέτα.

Σίγουρα θα ήθελαν τον Marquez, για παράδειγμα, με μία γενναία δόση ζεστού χρήματος από την Red Bull για να μπορέσουν να τον πείσουν να αλλάξει μοτοσυκλέτα σε κάτι που θα ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία του αθλήματος, ή καλύτερα στην ιστορία της αθλητικής μοτοσυκλέτας γενικά, όμως στο τέλος δεν θα τα είχαν καταφέρει μόνοι τους. Χρειάζονται επίσης χρόνο για να γίνουν ανταγωνιστικοί και να εξελίξουν την μοτοσυκλέτα τους, κάτι που τώρα το καταλαβαίνουν καλύτερα. Στην αρχή η υπεργενναία πρόβλεψή τους έλεγε πως σε μόλις τρία χρόνια, θα είχα βάψει πορτοκαλί τα GP, τα έλεγε και η Honda αυτά το ’80 και ήταν κάτι που προφανώς και δεν μπορούσε να γίνει.

Το πλάνο τους τώρα είναι σαφώς πιο κοντά στην πραγματικότητα, και προέχει η εξέλιξη της RC16. Δεν είναι πως ο Binder είναι ο ειδικός για αυτό, αλλά είναι ένας ικανός αναβάτης, 24άρων ετών που σημαίνει πως έχει τις αντοχές που χρειάζεται η ομάδα αυτή την στιγμή για να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός πολύ εντατικού προγράμματος εξέλιξης. Δίπλα στον Pole Espargaro ο Binder θα κάνει αυτό ακριβώς.

Διαβάστε την συνέχεια στο ΜΟΤΟ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube