node/40070

Μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας δίχως σοβαρό τραυματισμό!

Σωτήριο το κράνος

Δέκα ημέρες έχουν περάσει από την δημοσιοποίηση του video που δείχνει τον τραυματισμό ενός αναβάτη στο San Jose, πολύ κοντά στο εργαστήριο τεχνολογίας της IBM στις παρυφές της silicon valley. Το ίδιο το περιστατικό έχει γίνει πολύ νωρίτερα την δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου και ήταν οι δικηγόροι του αναβάτη που είχαν συμβουλέψει να μην βγει ακόμη στην δημοσιότητα. Από την στιγμή που δεν υπήρχε κανένας σοβαρός τραυματισμός, ούτε και του αναβάτη που έφυγε από το σημείο περπατώντας, μπορεί πλέον το video αυτό να χρησιμοποιηθεί ως ένα πολύ καλό παράδειγμα για την χρήση του προστατευτικού εξοπλισμού. Γεγονός είναι πως το κράνος στην συγκεκριμένη περίπτωση απέτρεψε τα χειρότερα.

Οι δύο φίλοι κινούνται σε δευτερεύων οδικό δίκτυο και στρίβουν σε μικρότερο επαρχιακό δρόμο ακριβώς στις 20:00 το απόγευμα. Ο δρόμος καταλήγει σε λόφο από όπου θα έβλεπαν όλο το ηλιοβασίλεμα προς την silicon valley, αλλά δεν έφτασαν μέχρι επάνω. Οδηγός από το αντίθετο ρεύμα έφυγε ευθεία στην παρατεταμένη κατηφορική στροφή και συγκρούστηκε μετωπικά με τον αναβάτη της πρώτης μοτοσυκλέτας, εκτοξεύοντάς τον στον αέρα. Χτυπά το κεφάλι του στο παρμπρίζ, έπειτα στην οροφή του αυτοκινήτου αλλά και στο έδαφος και το ευτύχημα είναι πως παρά τα όσα φαίνονται στην εικόνα, φεύγει από το σημείο χωρίς τραυματισμό!

Δείτε το VIDEO

TAGS
node/40160

Το ΣτΕ ακύρωσε την ΚΥΑ του "Μεγάλου Περιπάτου"

Με πρωτοβουλία της ΛΕΜΟΤ το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την ΚΥΑ με την οποία είχαν προχωρήσει οι πράξεις του «Μεγάλου Περιπάτου» στον Δήμο Αθηναίων.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 | MOTOmag Επικοινωνία

Το ΣτΕ ακύρωσε την ΚΥΑ του "Μεγάλου Περιπάτου"

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την ΚΥΑ με την οποία είχαν προχωρήσει οι πράξεις του «Μεγάλου Περιπάτου» στον Δήμο Αθηναίων.

Η προσφυγή στο ΣτΕ έγινε με πρωτοβουλία της ΛΕΜΟΤ, «Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών» την συνέταξε και την κατέθεσε ο νομικός της σύμβουλος, για σημαντικούς λόγους που αφορούν τα δίκυκλα πρώτα κι έπειτα και όλους τους πολίτες. Η ΛΕΜΟΤ έθεσε ζητήματα ασφάλειας καθώς και διάθεσης του κόστους για τον «Μεγάλο Περίπατο» με την πρόεδρο του ΣτΕ να στηρίζεται στο γεγονός πως η ΚΥΑ κατέθεσε όλα τα παραπάνω ως πράξεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Εκεί βασίζεται και η αιτία της ακύρωσης, με τον Δήμο Αθηναίων να θέλει να επανέλθει με Νόμο αυτή την φορά.

Για το τι έχει συμβεί και την παρέμβαση της ΛΕΜΟΤ διαβάστε πιο αναλυτικά στο ΜΟΤΟ

TAGS
node/40138

Honda Forza 750 2021 - Πλήρης παρουσίαση!

Αντίο Integra - Γειά σου Forza!

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 | MOTOmag Επικοινωνία

Honda Forza 750 2021 - Πλήρης παρουσίαση!

Η οικογένεια των Forza της Honda αποτελεί μία από τις επικρατέστερες… δυναστείες στην αγορά μοτοσυκλέτας σε ολόκληρη την Ευρώπη, για πάνω από δύο δεκαετίες. Ο συνδυασμός των gran tourismo χαρακτηριστικών του, ο χρηστικός χαρακτήρας και οι επιδόσεις, είναι στοιχεία που διαθέτει κάθε μέλος της οικογένειας, μαζί με το υψηλό επίπεδο ποιότητας κατασκευής. Τώρα, η οικογένεια των Forza 125 και Forza 300, εμπλουτίζεται με ένα ακόμη μέλος, το νέο Forza 750.

Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό του, είναι ξεκάθαρο ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης και την άνεση στις υψηλές ταχύτητες ταξιδιού, χωρίς όμως αυτό να λειτουργεί εις βάρος των διαστάσεων και του όγκου, που θα αφαιρούσε πόντους από την commuting πτυχή της προσωπικότητάς του, όντας δυσκίνητο μέσα στο περιβάλλον της πόλης.

Παρόλα αυτά, υπάρχει αρκετός χώρος για τα πόδια πίσω από την ποδιά, ενώ η σέλα που δείχνει ιδιαίτερα άνετη για αναβάτη και συνεπιβάτη, απέχει μόλις 790mm από το έδαφος, προκειμένου να είναι προσβάσιμο το Forza από ένα μεγάλος εύρος σωματότυπων. Κάτω από τη σέλα –κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό  μιας και αποτελούσε τεράστια έλλειψη στο Integra απ' όπου βασίζεται το Forza- ο αποθηκευτικός χώρος των 22 λίτρων, χωρά ένα full face κράνος, ενώ διαθέτει και θύρα USB. Οι αποθηκευτικοί του χώροι συμπληρώνονται κι από ένα ντουλαπάκι που χωρά γάντια και άλλα μικροαντικείμενα, κάτω από το τιμόνι στη δεξιά πλευρά του εσωτερικού της ποδιάς.

Δείτε την συνέχεια στο MOTO

TAGS