node/37029

Marco Simoncelli: 8 χρόνια μακριά μας

8 χρόνια από τον τραγικό θάνατό του

Σαν σήμερα, 23 Οκτωβρίου, πριν από οκτώ χρόνια, έφυγε από την ζωή ο Marco Simoncelli ένας από τους πιο ταλαντούχους αναβάτες, κουβαλώντας στην πλάτη την προφητεία πως θα είναι ο επόμενος εκλεκτός, εκείνος που δεν θα μπορεί κανείς να παλέψει μαζί του και να νικήσει. Μία προφητεία που δεν καταφέραμε να την δούμε να επαληθεύεται. Τουλάχιστον εγώ σε αυτή την προφητεία πίστευα και του το είχα πει όταν τον συνάντησα, αφού πρώτα μαλώσαμε βέβαια.

Και μαλώσαμε γιατί «οκ», μας περνούσε όλους στην πίστα, δεν χρειαζόταν όμως να το κάνει τόσο εύκολα, έτσι του είχα πει και γέλασε λέγοντας πως είναι αδύνατο να αντισταθεί. Κι ένας από τους λόγους που δεν οδηγούσε πλέον στον δρόμο ήταν αυτός, η επικινδυνότητα. Όχι τόσο του αστάθμητου παράγοντα που φέρνουν οι υπόλοιποι οδηγοί, αλλά της αστάθειας που είχαν τα επίπεδα της αδρεναλίνης του, όπως σχολιάσαμε τότε. Άδειαζε πολύ γρήγορα και ήθελε εξίσου γρήγορα να την αναπληρώσει, οπότε δεν θα κρατιόταν σε καμία περίπτωση, όπως ακριβώς συνέβαινε και με τα ποδήλατα όταν έβγαινε σε δημόσιο δρόμο. Πήγαινε πιο γρήγορα με το ποδήλατο από τα υπόλοιπα οχήματα κάνοντας προπόνηση, προσπερνούσε και μοτοσυκλέτες…

Τα έλεγε όλα αυτά χαριτολογώντας αλλά όχι με καμάρι, ή με συγκεκαλλυμένη μαγκιά που εύκολα ξεχωρίζει και ξενίζει τον συνομιλητή σου. Όχι, ο Marco δεν θα ξεχώριζε τόσο πολύ, δεν θα ήταν τόσο αγαπητός στον κόσμο πριν ακόμη καταφέρει να ανέβει στο βάθρο σε έναν αγώνα στα MotoGP, αν δεν είχε χαρισματική προσωπικότητα και ευγενική ψυχή.

Τον συνάντησα ενώ είχε ήδη γίνει πρωταθλητής στα δυόμιση, και είχε μόλις κερδίσει τον πρώτο του αγώνα για την σεζόν 2009, έχοντας ήδη μία εγκατάλειψη. Εκείνη την χρονιά θα είχε άλλες τρεις και παρόλο αυτά θα ήταν τρίτος στο πρωτάθλημα, ενώ αργότερα θα έκανε και έναν αγώνα στο WSBK στην Imola. Ένα αγώνα και ήδη είχε βαλθεί να αποτρελάνει τον Max Biaggi με μία παράτολμη προσπέραση και ας ήταν ομόσταυλοι και ας έτρεχε ο Simoncelli ως “wildcart” χωρίς να τον νοιάζει το πρωτάθλημα. Τον ένοιαζαν όμως οι νίκες. Μιλώντας με τον πατέρα του που ήταν πάντα κοντά του, επίσης με την ίδια ποιότητα χαρακτήρα, χωρίς να επεμβαίνει, χωρίς να εμποδίζει τον νεαρό Marco να εκφραστεί, η μετάβαση στα MotoGP ήταν σίγουρη από τότε, αρχές του 2009, αλλά όχι ακόμη ανακοινώσιμη. Περίπου τρεις μήνες αργότερα, τον Ιούλιο, θα ανακοίνωνε πως είχε συμφωνία για να ανέβει στα MotoGP..

Διαβάστε την συνέχεια στο MOTO

TAGS
node/40160

Το ΣτΕ ακύρωσε την ΚΥΑ του "Μεγάλου Περιπάτου"

Με πρωτοβουλία της ΛΕΜΟΤ το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την ΚΥΑ με την οποία είχαν προχωρήσει οι πράξεις του «Μεγάλου Περιπάτου» στον Δήμο Αθηναίων.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 | MOTOmag Επικοινωνία

Το ΣτΕ ακύρωσε την ΚΥΑ του "Μεγάλου Περιπάτου"

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την ΚΥΑ με την οποία είχαν προχωρήσει οι πράξεις του «Μεγάλου Περιπάτου» στον Δήμο Αθηναίων.

Η προσφυγή στο ΣτΕ έγινε με πρωτοβουλία της ΛΕΜΟΤ, «Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών» την συνέταξε και την κατέθεσε ο νομικός της σύμβουλος, για σημαντικούς λόγους που αφορούν τα δίκυκλα πρώτα κι έπειτα και όλους τους πολίτες. Η ΛΕΜΟΤ έθεσε ζητήματα ασφάλειας καθώς και διάθεσης του κόστους για τον «Μεγάλο Περίπατο» με την πρόεδρο του ΣτΕ να στηρίζεται στο γεγονός πως η ΚΥΑ κατέθεσε όλα τα παραπάνω ως πράξεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Εκεί βασίζεται και η αιτία της ακύρωσης, με τον Δήμο Αθηναίων να θέλει να επανέλθει με Νόμο αυτή την φορά.

Για το τι έχει συμβεί και την παρέμβαση της ΛΕΜΟΤ διαβάστε πιο αναλυτικά στο ΜΟΤΟ

TAGS
node/40138

Honda Forza 750 2021 - Πλήρης παρουσίαση!

Αντίο Integra - Γειά σου Forza!

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 | MOTOmag Επικοινωνία

Honda Forza 750 2021 - Πλήρης παρουσίαση!

Η οικογένεια των Forza της Honda αποτελεί μία από τις επικρατέστερες… δυναστείες στην αγορά μοτοσυκλέτας σε ολόκληρη την Ευρώπη, για πάνω από δύο δεκαετίες. Ο συνδυασμός των gran tourismo χαρακτηριστικών του, ο χρηστικός χαρακτήρας και οι επιδόσεις, είναι στοιχεία που διαθέτει κάθε μέλος της οικογένειας, μαζί με το υψηλό επίπεδο ποιότητας κατασκευής. Τώρα, η οικογένεια των Forza 125 και Forza 300, εμπλουτίζεται με ένα ακόμη μέλος, το νέο Forza 750.

Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό του, είναι ξεκάθαρο ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης και την άνεση στις υψηλές ταχύτητες ταξιδιού, χωρίς όμως αυτό να λειτουργεί εις βάρος των διαστάσεων και του όγκου, που θα αφαιρούσε πόντους από την commuting πτυχή της προσωπικότητάς του, όντας δυσκίνητο μέσα στο περιβάλλον της πόλης.

Παρόλα αυτά, υπάρχει αρκετός χώρος για τα πόδια πίσω από την ποδιά, ενώ η σέλα που δείχνει ιδιαίτερα άνετη για αναβάτη και συνεπιβάτη, απέχει μόλις 790mm από το έδαφος, προκειμένου να είναι προσβάσιμο το Forza από ένα μεγάλος εύρος σωματότυπων. Κάτω από τη σέλα –κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό  μιας και αποτελούσε τεράστια έλλειψη στο Integra απ' όπου βασίζεται το Forza- ο αποθηκευτικός χώρος των 22 λίτρων, χωρά ένα full face κράνος, ενώ διαθέτει και θύρα USB. Οι αποθηκευτικοί του χώροι συμπληρώνονται κι από ένα ντουλαπάκι που χωρά γάντια και άλλα μικροαντικείμενα, κάτω από το τιμόνι στη δεξιά πλευρά του εσωτερικού της ποδιάς.

Δείτε την συνέχεια στο MOTO

TAGS