Flow, το ηλεκτρικό σκούτερ με αυτονομία 160 km

Flow, το ηλεκτρικό σκούτερ με αυτονομία 160 km

Το ηλεκτρικό σκούτερ της 22Motors θα μπορούσε να γίνει το προσεχές μεγάλο χιτ για την κινητικότητα στην πόλη.

Με πρεμιέρα στο Autoexpo 2018, τον Φεβρουάριο στην Ινδία, το σκούτερ με το όνομα «Flow» είναι έτοιμο πλέον να ξεχυθεί στους δρόμους των ινδικών πόλεων. Με αυτονομία περίπου 160 km, το σκούτερ της 22Motors βρίσκεται κοντά στο όριο αυτονομίας των 200 km, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως συστατικό ενός εξαιρετικού δείγματος του είδους. 

Οι μηχανικοί της 22Motors όχι μόνο επέλυσαν το πρόβλημα της αυτονομίας, αλλά επίσης ισχυρίζονται ότι έχουν τη λύση και για το μακρύ χρόνο φόρτισης. Με τη χρήση ενός ταχυφορτιστή, το σκούτερ αποθηκεύει αρκετή ενέργεια για να γεμίσει τις μπαταριές του κατά 70% σε μόλις μία ώρα. Η πλήρης φόρτιση από κλασική οικιακή πρίζα διαρκεί τέσσερις με πέντε ώρες.

22Motors Flow

Το Flow κινείται από ένα ηλεκτρομοτέρ Bosch που του δίνει ανώτατη ταχύτητα 60 km/h και χρησιμοποιεί ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, αναπληρώνοντας μέρος από την καταναλωθείσα ενέργεια. Το σκούτερ διατίθεται με σύνδεση Bluetooth και μια εφαρμογή για κινητά που λέει στους ιδιοκτήτες οτιδήποτε θέλουν να γνωρίζουν σχετικά με την κατάσταση του Flow. Το GPS ανήκει στο στάνταρ εξοπλισμό, το οποίο περιλαμβάνει επίσης χαρακτηριστικά διαχείρισης στόλου σε περίπτωση που μια εταιρεία σχεδιάζει να αγοράσει αριθμό από αυτά.

22Motors Flow

Η 22Motors λέει ότι οι πωλήσεις του νέου σκούτερ θα ξεκινήσουν στο εγγύς μέλλον, με ένα δεύτερο μοντέλο να βρίσκεται προ των πυλών. Το Flow θα είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο στην ινδική αγορά, καθώς έχει σχεδιαστεί για «ινδικές συνθήκες και αναβάτες».

22Motors Flow

Εδώ να σημειώσουμε ότι η Ινδία είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο όσον αφορά το μέγεθος του πληθυσμού, που αντιπροσωπεύει περίπου το 17% των ανθρώπων πάνω στη Γη. Και αυτό την καθιστά επίσης ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του πλανήτη. Για το λόγο αυτό σε, ένα από τα αγαπημένα μέσα μεταφοράς του μέσου Ινδού είναι το δίτροχο. Ειδικότερα, τα σκούτερ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, ενώ πρόκειται για τον τύπο οχήματος που αντιπροσώπευσε πέρυσι πάνω από το 33% της κατηγορίας των διτρόχων.

22Motors Flow
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube