Ducati Diavel 1260 Lamborghini - Νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Ducati Diavel 1260 Lamborghini - Νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Μία μοναδική Lamborghini εμπνέει μία μοναδική μοτοσυκλέτα

 

Μία εσωτερική συνεργασία, από το διπλανό γραφείο, είναι τα 630 αριθμημένα Diavel που θα παραχθούν σε συνεργασία με την Lamborghini καθώς αμφότερες οι Ιταλικές εταιρείες βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Audi.

Είναι η πρώτη τους συνεργασία σε αυτό το επίπεδο, αν και θα περίμενε κανείς να έχουν δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο εδώ και χρόνια οι ιταλικές σπορ εταιρείες, μιας και η Ducati ακροβατεί με ένα μέρος της γκάμας της στα μοτοσυκλετιστικά επίπεδα της Lamborghini. Το Diavel είναι έτσι κι αλλιώς μία μοναδική μοτοσυκλέτα που έχει στο παρελθόν δει πολλές ειδικές εκδόσεις αφιερωμένες σε αυτό, κάθε μία ολότελα ξεχωριστή, όπως και τώρα.

Η νέα ειδική έκδοση του Diavel είναι εμπνευσμένη από την Lamborghini Siàn FKP 37, μία από τις πιο περίβλεπτες Lamborghini που έχουν φτιαχτεί ποτέ μόλις σε 63 μονάδες κι έτσι προκύπτουν και τα 630 Diavel που θα παραχθούν. Η Siàn FKP 37 είναι ένα κόσμημα της λεγόμενης Motor Valley της περιοχής Emilia-Romagna δηλαδή που είναι γεμάτη από βιομηχανίες που εξυπηρετούν την αυτοκίνηση. Εδώ υπάρχουν ένα σωρό κατασκευαστές που τα εξαρτήματα που παράγουν τροφοδοτούν τις γραμμές παραγωγής σε Αυστρία (KTM), Γερμανία (VW κ.α.) κι ένα σωρό άλλες χώρες, πέρα από την Ιταλική παραγωγή.

Άξιος εκφραστής της δουλειάς που γίνεται στην Motor Valley είναι η Siàn FKP 37, ένα μηχανολογικό αριστοτέχνημα, εμπνευσμένο με την σειρά του από την Countach με έντονες γραμμές για το αεροδυναμικό του σχήμα που του προσδίδουν ξεχωριστή εμφάνιση που δεν μπορείς να λαθέψεις με κάτι άλλο. Παράγει 819 ίππους έχοντας κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά και ηλεκτροκινητήρα, και γίνεται έτσι η ισχυρότερη Lamborghini που έχει παραχθεί.

«Με την δημιουργία αυτής της έκδοσης του Diavel τονίζουμε τις αξίες που μοιραζόμαστε με την Lamborghini: Είμαστε Ιταλοί, είμαστε σπορ, και σχεδιάζουμε με συγκεκριμένη φιλοσοφία» λέει ο Andrea Ferraresi, διευθυντής του κέντρου σχεδιασμού της Ducati και συνεχίζει:

«Η Diavel 1260 Lamborghini έχει σχεδιαστεί με τις ίδιες στιλιστικές αξίες του σπορ αυτοκινήτου της Lamborghini, τονίζοντας παράλληλα τα δυναμικά στοιχεία του Diavel. Για παράδειγμα οι ζάντες, που είναι ένα σημαντικό στοιχείο για μία τέτοια μοτοσυκλέτα είναι επανασχεδιασμένες και σφυρήλατες και αμέσως φέρνουν την μοτοσυκλέτα πιο κοντά στο αυτοκίνητο. Το φαίρινγκ είναι ολόκληρο φτιαγμένο από carbon και το οπτικό αποτέλεσμα είναι ολότελα ξεχωριστό, πραγματικά συλλεκτικής αξίας και 100% Diavel όταν το οδηγείς».

«Είμαστε πεπεισμένοι πως σχεδιαστικά το αυτοκίνητό μας ξεχωρίζει και είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα στην αυτοκινητοβιομηχανία» λέει ο Mitja Borkert, , διευθυντής του κέντρου σχεδιασμού της Automobili Lamborghini και συνεχίζει: «Η μοναδική σιλουέτα, με ξεκάθαρες γραμμές αλλά μοναδικές συνάμα, είναι η βάση κάθε σχεδίου μας. Το DNA αυτής της φιλοσοφίας μπορεί να μεταφερθεί σε άλλα προϊόντα, μέσα από ομαδική δουλειά και με συγκολλητικό υλικό το γεγονός πως είμαστε δύο μάρκες που εμπνέονται από τις ίδιες αξίες και την δέσμευση πως ό,τι κάνουν είναι «ωραίο να το οδηγείς».

Ξεκάθαρα λοιπόν η νέα Ducati Diavel 1260 Lamborghini είναι η επιτομή της συνεργασίας των δύο σχεδιαστικών κέντρων Ducati και Lamborghini μεταφέροντας τα δυναμικά στοιχεία της μίας, στην άλλη. Πρώτα από όλα με τους σφυρήλατους, ελαφριούς και επανασχεδιασμένους τροχούς. Έπειτα με τις εισαγωγές και τα καλύμματα του ψυγείου που σχεδιάστηκαν όχι για να κρύβονται αλλά αντίθετα να ξεχωρίζουν και να τραβούν το μάτι ακόμη περισσότερο.

Η βαφή είναι ίδια με την Siàn FKP 37 με την συγκεκριμένη πράσινη / λαδί απόχρωση ενώ το υποπλαίσιο και οι τροχοί τονίζονται ιδιαίτερα από τον μπορύτζινο χρωματισμό τους. Δεν λείπουν βέβαια και οι λεπτομέρειες σε Ducati Red όπως στις ακτινικά τοποθετημένες M50 δαγκάνες της Brembo.

 

Οι πιο παρατηρητικοί θα αντιληφθούν το μοτίβο σε «Υ» και τα εξάγωνα που είναι χαρακτηριστικά σε κάθε Lamborghini, στο τελικό της εξάτμισης και την σέλα.

Δίνοντας περεταίρω αξία στην χρήση του carbon η Ducati δεν έμεινε μόνο στα στοιχεία του φαίρινγκ που άλλαξαν για την συγκεκριμένη έκδοση με την βοήθεια της Lamborghini. Carbon είναι το κάλυμμα του τελικού της εξάμτισης, η ποδιά, το κεντρικό κάλυμμα του ρεζερβουάρ, ο κοκκοβιός, το πλαίσιο της οθόνης των οργάνων, το πλαίσιο του προβολέα αλλά και οι χούφτες.

Ο αριθμός 63 δεν είναι τυχαίος αλλά σηματοδοτεί το έτος ίδρυσης του Sant'Agata Bolognese κατασκευαστή, και δεν θα μπορούσε το Diavel να μην τονίσει αυτό το νούμερο με την σειρά του. Κάθε ένα θα φέρει σειριακό αριθμό και αλουμινένια αριθμημένη πλακέτα στο πλαίσιο.

Παράλληλα οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να αγοράσουν και ένα ξεχωριστό κράνος με γραφικά που ακολουθούν την σχεδίαση της μοτοσυκλέτας και επίσης έχουν σχεδιαστεί από την Ducati.

Παραμένουν φυσικά αναλλοίωτα όλα τα δυναμικά στοιχεία του Diavel που παράγει 162 ίππους στις 9.500 στροφές με 13,2 kg.m στις 7.500 στροφές από τον Euro5 κινητήρα του ζυγίζοντας τώρα, μετά από τόσο carbon, 220 κιλά. Θυμίζουμε πως το Diavel χρησιμοποιεί ένα ειδικά σχεδιασμένο για αυτό ελαστικό της Pirelli και είναι εφοδιασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα ηλεκτρονικά βοηθήματα τα οποία τροφοδοτούνται με πληροφορίες από IMU 6 αξόνων. Το πακέτο ηλεκτρονικών περιλαμβάνει: Cornering ABS EVO, Ducati Traction Control EVO (DTC), Ducati Wheelie Control EVO (DWC), Ducati Power Launch EVO (DPL) and Cruise Control.

Το εργοστασιακό αυτό “customizing” επεκτείνεται και στο μενού της οθόνης που πλέον έχει τα λογότυπα και των δύο χωρίς όμως άλλες διαφορές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube