Δικαστική δικαίωση της Piaggio έναντι της Peugeot Motorcycles

Δικαστική δικαίωση της Piaggio έναντι της Peugeot Motorcycles

Η Piaggio εξέδωσε σήμερα δελτίο Τύπου με το οποίο ενημερώνει πως κέρδισε σε πρώτο βαθμό τις αγωγές που είχε καταθέσει εναντίον της Peugeot Motorcycles.

Piaggio MP3

Οι αγωγές είχαν κατατεθεί με εναγόμενη την Peugeot Motorcycles, καθώς σύμφωνα με την Piaggio έπρεπε ο Ιταλός κατασκευαστής έπρεπε να προασπίσει την αυθεντικότητα των προϊόντων του απέναντι στις απομιμήσεις!

Μάλιστα, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί, οι δύο αποφάσεις εκδόθηκαν με πολύ μικρή χρονική διάρκεια μεταξύ τους και μάλιστα από δύο διαφορετικά δικαστήρια στο Παρίσι και στο Μιλάνο.

Δελτίο Τύπου

ΜΕΤΑ TH VESPA, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ PIAGGIO MP3

Το Piaggio Group συνεχίζει τον αγώνα του για την προστασία των προϊόντων του ενάντια στις απομιμήσεις

Παρίσι - Μιλάνο, 20 Σεπτεμβρίου 2021 – Το Piaggio Group (PIA.MI) ανακοίνωσε ότι, κατόπιν των αποφάσεων που εκδόθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες η μία μετά την άλλη, τόσο το Tribunal Judiciaire του Παρισιού όσο και το Δικαστήριο του Μιλάνου έκριναν ένοχη την Peugeot Motocycles (τώρα ανήκει σε Ινδικό Όμιλο) για παραβίαση ευρωπαϊκού διπλώματος ευρεσιτεχνίας στην τεχνολογία του τρίτροχου σκούτερ Piaggio MP3, με το μοντέλο Peugeot Metropolis.

Η εν λόγω πατέντα, που ανήκει στο Piaggio Group στο οποίο οι αποφάσεις αναφέρονται υπέρ του (εξακολουθεί να υπόκειται σε έφεση), σχετίζεται με το σύστημα ελέγχου που επιτρέπει σε ένα τρίκυκλο όχημα να έχει πλάγια κλίση όπως μια συμβατική μοτοσυκλέτα.

Για την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, η Peugeot Motocycles καταδικάστηκε στη Γαλλία σε καταβολή αποζημίωσης ύψους 1.500.000 ευρώ, επιπλέον των κυρώσεων για παραποίηση και της κάλυψης των νομικών εξόδων.

Η απόφαση του δικαστηρίου του Παρισιού απαγορεύει επίσης στην Peugeot Motocycles στη γαλλική επικράτεια να παράγει, να προωθεί, να εμπορεύεται, να εισάγει, να εξάγει, να χρησιμοποιεί ή/και να διαθέτει οποιοδήποτε τρίτροχο σκούτερ που χρησιμοποιεί το σύστημα ελέγχου κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Piaggio Group (συμπεριλαμβανομένου του Peugeot Metropolis), με ποινή καταβολής προστίμου για κάθε όχημα που αποτελεί προϊόν απομίμησης.

Το Δικαστήριο του Μιλάνου απαγόρευσε στην Peugeot Motocycles στην ιταλική επικράτεια την εισαγωγή, εξαγωγή, εμπορία, διαφήμιση, προώθηση (εκτός και εντός διαδικτύου) του Peugeot Metropolis, με πρόστιμο 6.000 ευρώ για κάθε όχημα που πωλήθηκε μετά από περίοδο 30 ημερών από την ανακοίνωση της απόφασης. Η Peugeot Motocycles υποχρεούται επίσης να αποσύρει όλα τα οχήματα τα οποία χαρακτηρίζονται ως απομιμήσεις από την αγορά της Ιταλίας εντός 90 ημερών, με επιπλέον πρόστιμο 10.000 € για κάθε ημέρα καθυστέρησης μετά την απόφαση της ανακοίνωσης.

Σε μία ευρύτερη ερμηνεία των αποφάσεων αυτών, το Piaggio Group σημειώνει ότι οι σημαντικές επενδύσεις του σε R&D, έχουν φέρει τον όμιλο στην αιχμή της τεχνολογίας των τρίκυκλων οχημάτων και έχουν τοποθετήσει το Piaggio MP3 σε ηγετική θέση στην κατηγορία του.

Αυτές οι ακυρωτικές ενέργειες εντάσσονται σε ένα ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων κατά των απομιμήσεων, που έχει αναλάβει το Piaggio Group επί σειρά ετών, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς παρακολούθησης των βάσεων δεδομένων καταχωρισμένων σχεδίων και εμπορικών σημάτων σε διεθνές επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια, οι αγωγές που ασκήθηκαν από το Piaggio Group οδήγησαν στην αναγνώριση του μοναδικού χαρακτήρα σχεδίασης και τεχνολογικής καινοτομίας των προϊόντων του, τα οποία προκαλούν θαυμασμό σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube