BMW CE 04: Με τεχνολογία BMW iX 42hp και 130 km αυτονομίας

BMW CE 04: Με τεχνολογία BMW iX 42hp και 130 km αυτονομίας

To νέο ηλεκτρικό σκούτερ της BMW δανείζεται τεχνολογία από τα τετράτροχα EV της φίρμας.

Με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 120 km/h σε οποιαδήποτε από τις εκδόσεις, τόσο της μειωμένης ιπποδύναμης Α1, όσο και εκείνης με τους 42 ίππους, το νέο BMW CE 04 με την αυτονομία των 130 km/h είναι η πρόταση της BMW για μετακινήσεις εντός πόλης. Εκεί που δεν θα χρειαστείς και παραπάνω από 120 km/h όπως λένε οι ίδιοι και με αυτονομία που καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων. Βέβαια η αυτονομία που ανακοινώνει η BMW είναι η μέγιστη δυνατή, αντίστοιχη με την ελάχιστη κατανάλωση όταν μιλάμε για κινητήρες εσωτερικής καύσης, όχι την μέση ή την μέγιστη κατανάλωση.

Σε κάθε περίπτωση τα 130 km αυτονομίας υπερκαλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των καθημερινών αναγκών για τους περισσότερους ενώ η έκδοση μειωμένης ιπποδύναμης για οδήγηση με δίπλωμα Α1 έρχεται και με χαμηλότερη αυτονομία στα 100 km. Επιπρόσθετα η Α1 έκδοση μπορεί να ανέβει έως τους 31hp στις 4.000 στροφές έναντι των 42 hp στις 4.900 στροφές της Α2 έκδοσης με την ροπή να είναι ίδια και στις δύο εκδόσεις, 6,32 kg.m στις -μόλις- 1.500 στροφές.

bmw CE 04

Ο υδρόψυκτος κινητήρας μόνιμου μαγνήτη, σύγχρονου ρότορα / στάτορα έχει μέγιστο ρυθμό περιστροφής τις 12.300 στροφές και είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογία που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην παραγωγή αντίστοιχος με αυτό που μπορεί κανείς να βρει στην BMW i3, τις ακριβές ηλεκτροκίνητες Jaquar κτλ. Αυτό από μόνο του καθιστά το CE 04 ξεχωριστό ανάμεσα στην πλειοψηφία των ηλεκτρικών σκούτερ που υπάρχουν αυτή την στιγμή με επαγωγικούς κινητήρες, hub motor κτλ.

Διαβάστε περισσότερα στο ΜΟΤΟ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube