ΜΙΝΙ: Και επίσημα... “electromod”

ΜΙΝΙ: Και επίσημα... “electromod”

Η βρετανική φίρμα έκανε γνωστό ότι δημιουργεί τμήμα που θα αναλάβει τη μετατροπή του αγαπημένου σας κλασσικού Mini, σε ηλεκτρικό...

Στο μυαλό των κατασκευαστών, οι μετατροπές παλαιών μοντέλων τους σε σύγχρονα ηλεκτρικά, φαντάζει ως μια «επιχείρηση» πολλών εκατομμύριων ευρώ. Τι κι’ αν τους έχους προλάβει ήδη πολλοί ανεξάρτητοι κατασκευαστές οι οποίοι μάλιστα έχουν παρουσιάσει πολλές εξαιρετικές προτάσεις;

Η MINI, βλέποντας τόσο τη νέα τάση που γεννιέται όσο και τη θετική ανταπόκριση του κοινού στο δικό της εξατομικευμένο ηλεκτρικό πρότζεκτ που είχε παρουσιάσει το 2018 στο σαλόνι αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ειδικό τμήμα (στα ενδότερα της φίρμας) όπου θα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό: Με την μετατροπή κλασσικών Mini, σε ηλεκτρικά. 

ΜΙΝΙ

Παρότι η εταιρεία δεν έκανε καμία αναφορά στο κόστος αυτών των μετατροπών, γνωστοποίησε ότι τα ηλεκτρικά μοτέρ που θα εφοδιάζουν τα κλασσικά Mini θα είναι ισχύος 122 PS και θα προσφέρουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 km/h, σε λιγότερο από 9’’.

Η μπαταρία τώρα με την οποία θα συνεργάζεται ο ηλεκτροκινητήρας θα προσφέρει αυτονομία 160 km, τιμή που όπως υποστηρίζει η ίδια η εταιρεία είναι απολύτως ικανοποιητική για άνετες αστικές μετακινήσεις.

ΜΙΝΙ  

Το θετικό στην όλη ιστορία είναι ότι οι συγκεκριμένες μετατροπές θα είναι αναστρέψιμες. Το ηλεκτρικό μοτέρ δηλαδή θα τοποθετηθεί εκεί ακριβώς όπου βρισκόταν ο βενζινοκινητήρας, ενώ η μπαταρία θα βρει θέση κάτω από τα καθίσματα.

Τα κλασσικά ηλεκτρικά Mini θα μπορεί κανείς να τα αναγνωρίσει μονάχα από την τάπα για την πρίζα στο εξωτερικό αλλά και από τον αναθεωρημένο πίνακα οργάνων στο εσωτερικό ο οποίος θα φέρει τις απαραίτητες ενδείξεις για το ηλεκτρικό σύστημα.

Οι μετατροπές θα λαμβάνουν χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο σε εγκαταστάσεις της MINI με τον υπεύθυνο του έργου, Sebastian Beuchel, να αποκαλύπτει πως ήδη υπάρχουν συζητήσεις για επέκταση του δικτύου και πέραν της Βρετανίας. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube