MINI Challenge Iταλίας: Στη μάχη του τίτλου ο Κρασώνης

MINI Challenge Iταλίας: Στη μάχη του τίτλου ο Κρασώνης

Χωρίς χρόνο για ανασυγκρότηση, αμέσως μετά τον αγώνα στην πίστα της Imola ο Θωμάς Κρασώνης βρέθηκε στη Γαλλία για το δεύτερο γύρο του ιταλικού MΙΝΙ Challenge.

Το ημερολόγιο του ιταλικού MINI Chellenge περιλαμβάνει και έναν αγώνα εκτός Ιταλίας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο πασίγνωστη πίστα Paul Ricard. Για τον Θωμά Κρασώνη η εμπειρία ήταν μοναδική. Και η πρόκληση τεράστια.

Έπρεπε να αγωνιστεί σε μια πίστα που δεν γνώριζε καθόλου, ενώ είχε να αντιμετωπίσει και τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του διημέρου. Όπως ο ίδιος ανέφερε, η σχεδίαση της πίστας είναι αρκετά δύσκολη και απαιτητική, και χρειάζεται αρκετή προπόνηση για να αισθανθεί κάποιος άνετα εκεί. Χρόνο που ο ίδιος δεν είχε.

Παρόλ' αυτά, ο 17χρονος Έλληνας οδηγός για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα κατάφερε να εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του. Ξεκίνησε ενθαρρυντικά, αφού χωρίς να χρειαστεί να πάρει ρίσκα σημείωσε τον 4ο χρόνο της ημέρας στην κατηγορία Lite στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Εν συνεχεία, στον πρώτο αγώνα εκπλήρωσε το βασικό του στόχο, που δεν ήταν άλλος από μία θέση στο βάθρο. Έτσι, ακολουθώντας εξαιρετική στρατηγική ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση.

Ο μεγάλος τελικός που ακολούθησε αποδείχθηκε τεράστια πρόκληση για όλους, αφού επικράτησαν εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, με έντονες βροχοπτώσεις, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο αγώνας να ξεκινήσει πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Θωμάς εκκίνησε 3ος, αλλά μετά από μία επαφή -στο δεύτερο γύρο- έπεσε στην 6η θέση της κατάταξης. Παρόλ' αυτά, με εντυπωσιακή και ελεγχόμενα επιθετική οδήγηση στη συνέχεια, κατάφερε να ανακάμψει και στο τέλος να πανηγυρίσει ακόμα μία τρίτη θέση. Τις νίκες στους δύο αγώνες της κατηγορίας Lite, μοιράστηκαν οι Αlessandro Alcidi και Federico Bagnasco.

Ο Θωμάς, προφανώς χαρούμενος με την επίδοσή του απολαμβάνει αυτές τις στιγμές και πολύ καλά κάνει: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ανέβηκα στο βάθρο και τις 2 ημέρες. Ήταν πάρα πολύ δύσκολος αγώνας ειδικά την Κυριακή, είχα και μια επαφή, αλλά τέλος κάλο, όλα καλά. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και εύχομαι η Ελληνική σημαία να κυματίζει σε κάθε αγώνα μου. Ελπίζω να συνεχιστούν τα θετικά αποτελέσματα και στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος».

Ο Federico Bagnasco είναι επικεφαλής στη βαθμολογία του θεσμού για την κατηγορία Lite του MINI Challenge με 35 βαθμούς, με τον Θωμά να ακολουθεί δεύτερος με 27 βαθμούς. Ο 17χρονος οδηγός έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου, με τη μάχη να έχει φουντώσει, αφού μόλις μια ανάσα πίσω του, με 26 βαθμούς, ακολουθούν οι Marco Santamaria και Alessandro Suerzi.

Για τον επόμενο γύρο του θεσμού, το MINI Challenge θα επιστρέψει στην Ιταλία, και συγκεκριμένα στις 16-17 Ιουνίου στην πίστα του Misano.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube