MINI Challenge Iταλίας: Ντεμπούτο με βάθρο για τον Κρασώνη

MINI Challenge Iταλίας: Ντεμπούτο με βάθρο για τον Κρασώνη

Ο 17χρονος Θωμάς Κρασώνης ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την πορεία του στο ανταγωνιστικό ιταλικό MINI Challenge.

Μετά την περιπέτειά του στις βρετανικές πίστες ο Θωμάς Κρασώνης το 2018 πραγματοποιεί το επόμενο βήμα στην καριέρα του, συμμετέχοντας στο θεσμό ενιαίου MΙΝΙ Challenge της γειτονικής Ιταλίας.

O 17χρονος ταλαντούχος οδηγός έπειτα από δύο χρόνια πολύ καλής παρουσίας στο Junior Saloon Car Championship μεταπήδησε σε έναν θεσμό πιο ανταγωνιστικό και με ένα σαφώς πιο απαιτητικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το Σαββατοκύριακο 28-29 Απριλίου ο Θωμάς έκανε το ντεμπούτο του στην πρεμιέρα του θεσμού για το 2018, στην θρυλική πίστα της Imola. Παρά το γεγονός ότι ο 17χρονος οδηγός έκανε μόλις την πρώτη του εμφάνιση με το MINI JCW Challenge της κατηγορίας Lite, από το Σάββατο κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις, πραγματοποιώντας τον κορυφαίο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και κατακτώντας την pole position στην κατηγορία του.
 
Κάπου εδώ αξίζει να διευκρινίσουμε ότι το MINI Challenge χωρίζεται σε δύο κατηγορίες (Pro και Lite). Στην πρώτη τα αυτοκίνητα έχουν αυξημένη ισχύ και σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ στη δεύτερη έχουν μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής.

Από την pole position ο Θωμάς ξεκίνησε ιδανικά τον πρώτο αγώνα. Και μέχρι τον τελευταίο γύρο είχε τη 2η θέση στα χέρια του, αλλά ήταν άτυχος καθώς ένα κλαταρισμένο ελαστικό του στοίχισε το πρώτο του podium. Παρ' όλα αυτά δεν πτοήθηκε, και στον δεύτερο αγώνα κατάφερε να ανέβει στο 2ο σκαλί του βάθρου της Lite έπειτα από εντυπωσιακές μάχες με οδηγούς και των δύο κατηγοριών, κατακτώντας παράλληλα τη 10η θέση της Γενικής.

Όπως είναι λογικό, ο Θωμάς μετά το τέλος του αγώνα ήταν ενθουσιασμένος, δεν μπορούσε και δεν υπήρχε λόγος να το κρύψει: «Αυτό που μου έμεινε από αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο είναι φυσικά το πρώτο μου βάθρο, αλλά κυρίως το ότι είδαμε πως μπορούμε να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα Lite. Ο κύριος ανταγωνιστής μου είναι ο Bagnasco, που είναι και ομόσταβλός μου, ο οποίος είχε κάνει κάποιους αγώνες πέρυσι και είναι λίγο καλύτερα προετοιμασμένος. Αλλά, όπως φάνηκε, είμαι σε αντίστοιχο επίπεδο, οπότε μαζί θα παίξουμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Ο θεσμός του Mini Challenge περιλαμβάνει συνολικά έξι αγώνες, εκ των οποίων οι πέντε διεξάγονται σε φημισμένες πίστες της Ιταλίας (Imola, Μisano, Mugello, Vallelunga, Monza), ενώ ένας γύρος, και συγκεκριμένα ο 2ος αγώνας του θεσμού, θα πραγματοποιηθεί και στο γνωστό σε όλους Paul Ricard στη Γαλλία (έδρα του γαλλικού GP F1 από φέτος) στις 12-13 Μαΐου. Ο Θωμάς Κρασώνης θα είναι και πάλι στο grid. Και αυτή τη φορά με ακόμα υψηλότερες προσδοκίες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube