MINI Challenge Ιταλίας: Ατυχίες αλλά και βάθρο για τον Κρασώνη

MINI Challenge Ιταλίας: Ατυχίες αλλά και βάθρο για τον Κρασώνη

Σε Misano και Mugello ο Θωμάς Κρασώνης αντιμετώπισε ατυχίες και δυσκολίες, ωστόσο τελικά κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Σε συνέχεια της πολύ καλής πορείας στο ανταγωνιστικό MINI Challenge της Ιταλίας, τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του τρίτου αγώνα της χρονιάς, στο Misano, βρήκαν τον 17χρονο Θωμά Κρασώνη στην 5η θέση.

Στο πρώτο σκέλος του αγώνα χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και η απαραίτητη τύχη ώστε να ανέβει στην τέταρτη θέση, παρότι δέχτηκε ποινή δέκα δευτερολέπτων. Δυστυχώς, η πολύ υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε επιβάρυνε πολύ τα φρένα του MINI, τα οποία δεν άντεξαν και οδήγησαν σε εγκατάλειψη.

Το δεύτερο σκέλος βρήκε τον Θωμά να παλεύει για το βάθρο μέχρι το τέλος, όμως ένα γύρο πριν από αυτό είχε επαφή με τον συναθλητή που προσπαθούσε να προσπεράσει και εγκατέλειψε ξανά. Ήταν δύο άσχημα αποτελέσματα που τον έριξαν στην 4η θέση του πρωταθλήματος.

Ωστόσο δείχνοντας το ταλέντο αλλά και το ψυχικό του απόθεμα, ο Θωμάς στον επόμενο αγώνα που έγινε στο Mugello στις 14 και 15 Ιουλίου, πέτυχε τον 3ο χρόνο στα χρονομετρημένα, με την πίστα να χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή θερμοκρασία τόσο στον αέρα όσο και στην άσφαλτο.

MINI Chellenge Krasonis

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός στο πρώτο σκέλος του, με αλλεπάλληλα προσπεράσματα επάνω στη μάχη για την πρώτη θέση. Ωστόσο, μόλις τρεις γύρους πριν το τέλος τα λάστιχα δεν άντεξαν άλλη πίεση και το ΜΙΝΙ με τον αριθμό 99 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ξανά.

Στο δεύτερο σκέλος, υπήρξαν επαφές των προπορευόμενων αυτοκινήτων στην εκκίνηση και τις πρώτες στροφές, οι οποίες καθυστέρησαν τον Θωμά. Από εκεί και πέρα όμως, οδήγησε καθαρά, γρήγορα και φροντίζοντας να αποφύγει τις άσκοπες μάχες, οπότε κατάφερε να αναρριχηθεί έως την τρίτη θέση, εκπληρώνοντας το στόχο του για podium.

Έχοντας καλύψει ήδη τα 2/3 του πρωταθλήματος, ο Θωμάς και η ομάδα του ανταμείβονται για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν με την τέταρτη θέση στην κατηγορία Lite. Και δηλώνουν: «Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια έχοντας πλησιάσει τους πρώτους σε βαθμολογία αλλά και σε επιδόσεις. Απολαμβάνουμε ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο κάτω από τις ιδανικές συνθήκες, όπως οι αγώνες με ίδια αυτοκίνητα».

Η επόμενη στάση του πρωταθλήματος θα γίνει στην πίστα Vallelunga, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, ενώ η αυλαία θα πέσει στις 6 και 7 Οκτωβρίου στη θρυλική Monza.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube