node/31856

MINI Challenge Ιταλίας: Ατυχίες αλλά και βάθρο για τον Κρασώνη

Σε Misano και Mugello ο Θωμάς Κρασώνης αντιμετώπισε ατυχίες και δυσκολίες, ωστόσο τελικά κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Σε συνέχεια της πολύ καλής πορείας στο ανταγωνιστικό MINI Challenge της Ιταλίας, τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του τρίτου αγώνα της χρονιάς, στο Misano, βρήκαν τον 17χρονο Θωμά Κρασώνη στην 5η θέση.

Στο πρώτο σκέλος του αγώνα χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και η απαραίτητη τύχη ώστε να ανέβει στην τέταρτη θέση, παρότι δέχτηκε ποινή δέκα δευτερολέπτων. Δυστυχώς, η πολύ υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε επιβάρυνε πολύ τα φρένα του MINI, τα οποία δεν άντεξαν και οδήγησαν σε εγκατάλειψη.

Το δεύτερο σκέλος βρήκε τον Θωμά να παλεύει για το βάθρο μέχρι το τέλος, όμως ένα γύρο πριν από αυτό είχε επαφή με τον συναθλητή που προσπαθούσε να προσπεράσει και εγκατέλειψε ξανά. Ήταν δύο άσχημα αποτελέσματα που τον έριξαν στην 4η θέση του πρωταθλήματος.

Ωστόσο δείχνοντας το ταλέντο αλλά και το ψυχικό του απόθεμα, ο Θωμάς στον επόμενο αγώνα που έγινε στο Mugello στις 14 και 15 Ιουλίου, πέτυχε τον 3ο χρόνο στα χρονομετρημένα, με την πίστα να χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή θερμοκρασία τόσο στον αέρα όσο και στην άσφαλτο.

MINI Chellenge Krasonis

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός στο πρώτο σκέλος του, με αλλεπάλληλα προσπεράσματα επάνω στη μάχη για την πρώτη θέση. Ωστόσο, μόλις τρεις γύρους πριν το τέλος τα λάστιχα δεν άντεξαν άλλη πίεση και το ΜΙΝΙ με τον αριθμό 99 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ξανά.

Στο δεύτερο σκέλος, υπήρξαν επαφές των προπορευόμενων αυτοκινήτων στην εκκίνηση και τις πρώτες στροφές, οι οποίες καθυστέρησαν τον Θωμά. Από εκεί και πέρα όμως, οδήγησε καθαρά, γρήγορα και φροντίζοντας να αποφύγει τις άσκοπες μάχες, οπότε κατάφερε να αναρριχηθεί έως την τρίτη θέση, εκπληρώνοντας το στόχο του για podium.

Έχοντας καλύψει ήδη τα 2/3 του πρωταθλήματος, ο Θωμάς και η ομάδα του ανταμείβονται για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν με την τέταρτη θέση στην κατηγορία Lite. Και δηλώνουν: «Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια έχοντας πλησιάσει τους πρώτους σε βαθμολογία αλλά και σε επιδόσεις. Απολαμβάνουμε ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο κάτω από τις ιδανικές συνθήκες, όπως οι αγώνες με ίδια αυτοκίνητα».

Η επόμενη στάση του πρωταθλήματος θα γίνει στην πίστα Vallelunga, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, ενώ η αυλαία θα πέσει στις 6 και 7 Οκτωβρίου στη θρυλική Monza.

TAGS
node/39009

Τα Legend Cars και virtual στα Μέγαρα [video]

Η Fanny Flutters Racing Team, επίσημος αντιπρόσωπος των U.S. Legend Cars, εισβάλλει και στο χώρο του sim racing.

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Τα Legend Cars και virtual στα Μέγαρα [video]

Μπορεί να υπήρξε μια απραγία στο motorsport παγκοσμίως λόγω του CoViD-19, όμως η Fanny Flutters Racing Team δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια στα pits.

Τηρώντας μια υπόσχεση που είχε δώσει πριν από δύο χρόνια, στο πλαίσιο του PICK PATRAS, η επίσημη αντιπροσωπεία των U.S. Legend Cars στην Ελλάδα έφερε τα μικρά αλλά απολαυστικά αμερικανικά μονοθέσια όσο πιο κοντά γίνεται στην ελληνική πραγματικότητα, μέσα από την πλατφόρμα του sim racing. Για να μπορούν να πάρουν όλοι μια γεύση από την εμπειρία που είχαμε κι εμείς, οδηγώντας ένα Legend στα Μέγαρα [video].

Ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jordan O’Brien, που το 2019 είχε αγωνιστεί με ένα Legend Car σε HTTC στα Μέγαρα, δοκίμασε το αποτέλεσμα και ενθουσιάστηκε από το πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι, σε σχέση με άλλες πλατφόρμες και αγώνες.

Σήμερα, μπορεί ο καθένας να μπει και να αγωνιστεί σε εικονικούς αγώνες του U.S. Legend Cars International στις ελληνικές πίστες –και όχι μόνο– βιώνοντας έτσι την Fanny Flutters e-Experience! Οι αγώνες πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα του δημοφιλούς εξομοιωτή Assetto Corsa, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι αντίστοιχες ακαδημίες.

Στο παρακάτω video μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση, πριν μάθετε περισσότερα στη σελίδα των Fanny Flutters:

node/39000

Ο ψηφιακός αγώνας 24 Ωρών του Le Mans υπόσχεται θέαμα [video]

Με το κανονικό event να έχει αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο, αυτή είναι η μόνη μας ελπίδα για λίγο αγωνιστική δράση μέσα στο καλοκαίρι.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Ο ψηφιακός αγώνας 24 Ωρών του Le Mans υπόσχεται θέαμα [video]

Όπως γράψαμε και πριν από μερικές εβδομάδες, ο θρυλικός αγώνας 24 Ωρών του Le Mans αναβλήθηκε για τις 19-20 Σεπτεμβρίου 2020 λόγω πανδημίας COVID-19. Παρόλα αυτά, οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για πρώτη φορά μια ψηφιακή βερσιόν του, μεταξύ 13-14 Ιουνίου 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 24h του Le Mans: Αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο

Στον ψηφιακό αγώνα θα συμμετέχουν συνολικά 50 αυτοκίνητα των κατηγοριών LMP2 και GTΕ. Οι ομάδες θα αποτελούνται από 4 οδηγούς, με τουλάχιστον 2 επαγγελματίες οδηγούς αγώνων και το πολύ 2 οδηγούς που θα προέρχονται από τον χώρο του gaming. Κάθε ένας από αυτούς θα πρέπει να βρεθεί πίσω από το τιμόνι από 4 έως και 7 ώρες.

Όπως και στον πραγματικό αγώνα, έτσι και στον ψηφιακό κόσμο θα υπάρχει διακύμανση των καιρικών συνθηκών και εναλλαγή ημέρας και νύχτας. Τα αυτοκίνητα θα πρέπει να αλλάζουν ελαστικά και να γεμίζουν με καύσιμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ σε περίπτωση συγκρούσεων θα προσωμοιώνεται η ζημιά στο αμάξωμα και τα μηχανικά τους μέρη. Παράλληλα, αγωνοδίκες θα παρακολουθούν τη συμπεριφορά των οδηγών εξασφαλίζοντας ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Τη διοργάνωση του 24 Hours of Le Mans Virtual έχουν αναλάβει οι ACO, FIA, WEC και Motorsport Games, ενώ για τις ανάγκες του αγώνα θα χρησιμοποιηθεί ο εξομοιωτής οδήγησης rFactor 2.

[Πηγή: Carscoops]