node/31856

MINI Challenge Ιταλίας: Ατυχίες αλλά και βάθρο για τον Κρασώνη

Σε Misano και Mugello ο Θωμάς Κρασώνης αντιμετώπισε ατυχίες και δυσκολίες, ωστόσο τελικά κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Σε συνέχεια της πολύ καλής πορείας στο ανταγωνιστικό MINI Challenge της Ιταλίας, τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του τρίτου αγώνα της χρονιάς, στο Misano, βρήκαν τον 17χρονο Θωμά Κρασώνη στην 5η θέση.

Στο πρώτο σκέλος του αγώνα χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και η απαραίτητη τύχη ώστε να ανέβει στην τέταρτη θέση, παρότι δέχτηκε ποινή δέκα δευτερολέπτων. Δυστυχώς, η πολύ υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε επιβάρυνε πολύ τα φρένα του MINI, τα οποία δεν άντεξαν και οδήγησαν σε εγκατάλειψη.

Το δεύτερο σκέλος βρήκε τον Θωμά να παλεύει για το βάθρο μέχρι το τέλος, όμως ένα γύρο πριν από αυτό είχε επαφή με τον συναθλητή που προσπαθούσε να προσπεράσει και εγκατέλειψε ξανά. Ήταν δύο άσχημα αποτελέσματα που τον έριξαν στην 4η θέση του πρωταθλήματος.

Ωστόσο δείχνοντας το ταλέντο αλλά και το ψυχικό του απόθεμα, ο Θωμάς στον επόμενο αγώνα που έγινε στο Mugello στις 14 και 15 Ιουλίου, πέτυχε τον 3ο χρόνο στα χρονομετρημένα, με την πίστα να χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή θερμοκρασία τόσο στον αέρα όσο και στην άσφαλτο.

MINI Chellenge Krasonis

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός στο πρώτο σκέλος του, με αλλεπάλληλα προσπεράσματα επάνω στη μάχη για την πρώτη θέση. Ωστόσο, μόλις τρεις γύρους πριν το τέλος τα λάστιχα δεν άντεξαν άλλη πίεση και το ΜΙΝΙ με τον αριθμό 99 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ξανά.

Στο δεύτερο σκέλος, υπήρξαν επαφές των προπορευόμενων αυτοκινήτων στην εκκίνηση και τις πρώτες στροφές, οι οποίες καθυστέρησαν τον Θωμά. Από εκεί και πέρα όμως, οδήγησε καθαρά, γρήγορα και φροντίζοντας να αποφύγει τις άσκοπες μάχες, οπότε κατάφερε να αναρριχηθεί έως την τρίτη θέση, εκπληρώνοντας το στόχο του για podium.

Έχοντας καλύψει ήδη τα 2/3 του πρωταθλήματος, ο Θωμάς και η ομάδα του ανταμείβονται για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν με την τέταρτη θέση στην κατηγορία Lite. Και δηλώνουν: «Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια έχοντας πλησιάσει τους πρώτους σε βαθμολογία αλλά και σε επιδόσεις. Απολαμβάνουμε ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο κάτω από τις ιδανικές συνθήκες, όπως οι αγώνες με ίδια αυτοκίνητα».

Η επόμενη στάση του πρωταθλήματος θα γίνει στην πίστα Vallelunga, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, ενώ η αυλαία θα πέσει στις 6 και 7 Οκτωβρίου στη θρυλική Monza.

TAGS
node/40167

ΟΜΑΕ: Ο Π. Ηλιόπουλος νέος πρόεδρος της ΕΠ.Α.

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΟΜΑΕ εξέλεξε τον Π. Ηλιόπουλο για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Αγώνων.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

ΟΜΑΕ: Ο Π. Ηλιόπουλος νέος πρόεδρος της ΕΠ.Α.

Στις αρχές Οκτωβρίου είχε καθοριστεί η σύσταση της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, η οποία ανέλαβε το διοικητικό έργο μέχρι τη διενέργεια εκλογών.

Την περασμένη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, ήταν η σειρά της ανάδειξης νέου προέδρου για την Επιτροπή Αγώνων. Έπειτα από συνεδρίαση και ψηφοφορία της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, τη θέση του Προέδρου της ΕΠ.Α. ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΟΜΑΕ ευχαριστεί θερμά τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΕΠ.Α., κ. Παναγιώτη Κουτσίκο, για την ανιδιοτελή προσφορά του στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, και εύχεται στον κ. Ηλιόπουλο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

[Πηγή: Δελτίο Τύπου OMAE]

node/40101

Πρώτη παρουσία του Mick Schumacher σε αγώνα της Formula 1 με την Alfa Romeo 

Θα οδηγήσει το μονοθέσιο στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στο Nürburgring.

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

Πρώτη παρουσία του Mick Schumacher σε αγώνα της Formula 1 με την Alfa Romeo 

Στην πίστα του Nürburgring, στο πλαίσιο του Grand Prix Eifel 2020, πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα της Formula 1 o Γερμανός οδηγός Mick Schumacher. Ο γιος του θρυλικού πρωταθλητή οδηγεί την C39, το μονοθέσιο της Alfa Romeo Racing Orlen, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου δοκιμών του αγώνα.

Έχοντας ήδη συμμετάσχει σε δοκιμές με την ομάδα της Alfa Romeo, ο Mick Schumacher πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο του μπροστά στους συμπατριώτες του. Παράλληλα ο νεαρός Γερμανός προηγείται στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος της Formula 2, έχοντας πραγματοποιήσει σειρά εντυπωσιακών εμφανίσεων στους πρόσφατους αγώνες του θεσμού.

Η πίστα του Nürburgring τμήμα της οποίας συμπίπτει με τη θρυλική διαδρομή Nordschleife, ολοκληρώθηκε το 1984 και τα εγκαίνια της έμειναν στην ιστορία χάρη σε έναν φιλικό αγώνα με θρύλους της Formula 1, μεταξύ των οποίων οι Ayrton Senna, James Hunt, Lauda and Stirling Moss.