Microlino: Στην παραγωγή από τον Σεπτέμβριο

Microlino: Στην παραγωγή από τον Σεπτέμβριο

Το αστικό EV εμπνέεται σχεδιαστικά από το Isetta, θα ζυγίζει μόλις 513 kg, θα προσφέρει αυτονομία 300 km και θα έχει τιμή εκκίνησης τα 12.000 ευρώ!

Η Micro, η ελβετική φίρμα που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και παραγωγή του Microlino, βρίσκεται ένα βήμα πριν το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το project «τρέχει» εδώ και μια τριετία με τους Ελβετούς να έχουν δημιουργήσει μια σειρά πρωτότυπων μοντέλων βελτιώνοντας κάθε φορά την εξέλιξη του οχήματος. Πλέον, βρίσκονται στο τελικό στάδιο προκειμένου να πάρουν έγκριση τύπου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που αναμένεται να συμβεί τον προσεχή Αύγουστο, ώστε από Σεπτέμβρη, το λιλιπούτειο όχημα να κινείται στους δρόμους μας.

micro

Η Micro, υποστηρίζει ότι κατά μέσο όρο, ένα αυτοκίνητο φιλοξενεί 1,2 άτομα στο εσωτερικό του και διανύει ημερησίως 35 km, που σημαίνει πως τα «μεγαλύτερα» αυτοκίνητα δεν έχουν ουσιαστικά λόγω ύπαρξης στις μεγαλουπόλεις, όντας «αχρείαστα» για το σκοπό που τα έχουν επιλέξει οι ιδιοκτήτες τους!

Το Microlino, έρχεται να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, προσφέροντας το «σωστό» χώρο, το ιδανικό μέγεθος και την απαιτούμενη οικονομία αλλά και φροντίδα του περιβάλλοντος για τους σύγχρονους αστούς. 

micro1

Η μίνιμαλ καμπίνα του, είναι σε θέση να φιλοξενήσει με άνεση 2 ενήλικες επιβάτες και ορισμένες αποσκευές (λίγα ψώνια από το super market), ενώ παρά το λιτό του χαρακτήρα του, θα διαθέτει αρκετά τεχνολογικά συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Όπως και στο Isetta (από το οποίο είναι προφανές ότι εμπνέεται σχεδιαστικά) έτσι και στο Microlino, η πόρτα ανοίγει από μπροστά, με τη μόνη διαφορά ότι η κολόνα του τιμονιού είναι σταθερή στο πάτωμα και όχι στην πόρτα όπως συνέβαινε στο θρυλικό Isetta.

Το βάρος του οχήματος δε θα ξεπερνά τα 513 kg, με τη μέγιστη τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 90 km/h. Το Microlino θα διατίθεται με δυο τύπους μπαταριών τη «μικρή» που θα προσφέρει 125 km αυτονομίας και τη «μεγάλη» με 300+ km αυτονομίας. Για τη φόρτιση των μπαταριών, η Micro ισχυρίζεται ότι απαιτούνται μόλις τέσσερις ώρες σε οικιακό δίκτυο!

micro 2

Με την τιμή πώλησης να εκκινεί από τα 12.000 ευρώ, το Micrοlino θα τεθεί αντιμέτωπο με το επίσης νέο και παρόμοιας φιλοσοφίας Citroën Ami One, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα προσφέρεται και σε προγράμματα car sharing. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Microlino, το σύγχρονο ηλεκτρικό Isetta
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Microlino: Καλό ξεκίνημα και μεταφορά παραγωγής στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Microlino, το BMW Isetta του 21ου αιώνα [video]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Microlino EV: Το σύγχρονο «Isetta» πήρε έγκριση τύπου για την Ευρώπη [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube