Μια Porsche 356, λιμουζίνα (!), βγαίνει στο σφυρί!

Μια Porsche 356, λιμουζίνα (!), βγαίνει στο σφυρί!

Μια εκπληκτική Porsche 356 θα περάσει από το σφυρί του δημοπράτη στις 27 Σεπτεμβρίου. Μια 356, με τεράστια καροσερί και υπέρ-πολυτελή καμπίνα.

Μην απατάσθε: Η λιμουζίνα Porsche 356 που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν είναι ένα απλό αντίγραφο επίδειξης, που βασίζεται στην επιμήκυνση του μεταξονίου της. Πίσω από την εντυπωσιακή όψη της κρύβεται η ιστορία ενός αυθεντικού κουφαριού που οι λαμαρίνες του ήταν ολοκληρωτικά διαβρωμένες από την οξείδωση.

Οι εργασίες λοιπόν έγιναν πάνω σε μια αυθεντική Porsche 356 που βρισκόταν σε χείριστη κατάσταση. Παρόλο που εμβλήματα του Reutter βρίσκονται «καρφωμένα» στο αμάξωμά της, υπεύθυνο για την αποκατάσταση και μετασκευή είναι το αμερικανικό ατελιέ Egyptian Custom Body, με έδρα το την πολιτεία του Ohio. Το αυτοκίνητο παλιότερα εκτίθετο στην αίθουσα δεξιώσεων Taj Ma Garaj, ιδιοκτησίας του φαν των αυτοκινήτων και συλλέκτη John Dixon, ενώ είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν στο γάμο του γιου του.

Porsche 356 Limousine

Ο θάνατος του συλλέκτη το 2013 οδήγησε στην δημοπράτηση του στόλου του, περιλαμβανομένης και αυτής της Porsche 356 λίμο. Ο οίκος RM Sotheby’s έχει αναλάβει τη δημοπρασία, στις 27-28 Σεπτεμβρίου, και την κατά το δυνατόν μέγιστη αύξηση της τιμής της. Η φημισμένη συλλογή Taj Ma Garaj περιλαμβάνει όλα τα αυτοκίνητα και τα συλλεκτικά αντικείμενα John Dixon, χωρίς τιμή εκκίνησης. Η συλλογή που θα δημοπρατηθεί, στο Dayton, στο Ohio, διαθέτει περισσότερα από 30 αυτοκίνητα μαζί με περισσότερα από 350 αναμνηστικά και συλλεκτικά αντικείμενα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι φτιάχνονταν οι υπέροχες Porsche 356 [video]

Δείτε την ιδιαίτερα προσεγμένη δουλεία που έχει γίνει στην γκαλερί των φωτογραφιών

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube