Μια πολύ ιδιαίτερη Ferrari F40 LM σε δημοπρασία [video]

Μια πολύ ιδιαίτερη Ferrari F40 LM σε δημοπρασία [video]

Η αξία της αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ

Μια Ferrari F40 LM με αγωνιστικές περγαμηνές και πρότερη θητεία ως αυτοκίνητο δοκιμών εξέλιξης, αναμένεται να δημοπρατηθεί στις 6 Φεβρουαρίου από τον οίκο RM Sotheby’s στο Παρίσι, με αξία που εκτιμάται να φτάσει τα 4,5 με 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σε σύγκριση με την F40 δρόμου, η έκδοση LM εξοπλίζεται με μεγαλύτερα turbo IHI και intercoolers, Weber-Marelli fuel injection, αγωνιστικό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, πιο άκαμπτο σασί, ισχυρότερα φρένα και αρκετές επεμβάσεις στο αμάξωμα για καλύτερη αεροδυναμική και πιο αποτελεσματική ψύξη του κινητήρα που χάρη στις επεμβάσεις αποδίδει πάνω από 700 PS.

Ferrari F40 LM

Η συγκεκριμένη F40 LM με αριθμό πλαισίου No.74045, βασίζεται σε ένα όχημα προ-παραγωγής που συμμετείχε στις δοκιμές εξέλιξης, προτού μετατραπεί σε προδιαγραφών LM από τον Michelloto. Η αγωνιστική "φορεσιά" της σε απόχρωση French Racing Blue με τα σήματα ων χορηγών, προσθέτει στην αναγνωρισιμότητα του μοντέλου που σύμφωνα με πληροφορίες είναι μόλις η 3η F40 που βγήκε από το εργοστάσιο.

Η αγωνιστική καριέρα του μοντέλου περιλαμβάνει δύο συμμετοχές στις 24 ώρες του Le Mans, το 1995 (όπου τερμάτισε στη 12η θέση γενικής κατάταξης και στην 6η θέση της κατηγορίας GT1) και το 1996, πολλαπλές συμμετοχές σε αγώνες του πρωταθλήματος Global GT Series και μια νίκη στον αγώνα 4 ωρών του Anderstorp το 1995.

Ferrari F40 LM

Όπως βλέπουμε στις υπέροχες φωτογραφίες και το σχετικό βίντεο, το μοντέλο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και προσφέρεται με το αρχικό κιβώτιο ταχυτήτων και ένα έξτρα σετ τροχών. Ελπίζουμε ο νέος ιδιοκτήτης να χρησιμοποιήσει την F40 LM για τον λόγο που σχεδιάστηκε και να μας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσουμε αυτό το έργο τέχνης σε κάποια πίστα...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube