Μετά τον Hamilton ανανέωσε και ο Bottas το συμβόλαιό του με τη Mercedes

Μετά τον Hamilton ανανέωσε και ο Bottas το συμβόλαιό του με τη Mercedes

Θα μείνει και το 2019 στην ομάδα ενώ υπάρχει ανοικτή η επιλογή και για το 2020.

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου με τον Hamilton, η Mercedes ανακοίνωσε και την ανανέωση του συμβολαίου του Valtteri Bottas.
Το νέο συμβόλαιο ισχύει για το 2019, έχοντας ανοικτή την επιλογή για έναν ακόμη χρόνο.
Σε δηλώσεις του ο Toto Wolff δεν έκρυψε το γεγονός ότι η ομάδα κοιτούσε και προς τη μεριά του Ricciardo.

Όμως, είπε, πως οι εμφανίσεις του Bottas ήταν στη διάρκεια της σεζόν εξαιρετικές και πως αν δεν υπήρχαν κάποια λάθη δικά μας και δικές του ατυχίες, αυτή τη στιγμή θα μπορούσε ακόμη και να προηγείται στο πρωτάθλημα των οδηγών. Επιπλέον, επεσήμανε, πως στην απόφαση της Mercedes μέτρησε και η εργατικότητα του οδηγού, αλλά και οι εξαιρετικές σχέσεις που έχει με τον Hamilton. Στη Mercedes πιστεύουμε ότι ο Bottas έχει κερδίσει τη θέση του στην ομάδα, κατέληξε ο Wolff.

Από την πλευρά του ο οδηγός δήλωσε ευτυχής και πως θα συνεχίσει να μάχεται στο 100% των δυνάμεών του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε αγώνα.
Αυτό που μετράει για μένα, είπε, είναι ότι η ομάδα ξέρει τι ακριβώς κάνω και τι μπορώ να κάνω με το αυτοκίνητο που έχουμε στη διάθεσή μας και ότι είμαι σε θέση να ανταγωνιστώ ευθέως τον Lewis.Τέλος να σημειώσουμε ότι οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών κράτησαν πολύ λίγο.

Αυτό που τώρα μένει να δούμε είναι οι κινήσεις που θα κάνει ο Ricciardo μια και οι επιλογές του λιγοστεύουν, αφού και η Ferrari έχει τον Leclerc στον προθάλαμο έτοιμο να συντροφεύει τον Vettel. Ετσι ο Ricciardo μάλλον θα αναγκαστεί να μείνει στη Red Bull έστω και αν –όπως διαρρέεται – δεν είναι και τόσο ικανοποιημένος από τις αμοιβές του.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube