Merkel: Γερμανοί νομοθέτες, μην εξασθενίζετε την αυτοκινητοβιομηχανία!

Merkel: Γερμανοί νομοθέτες, μην εξασθενίζετε την αυτοκινητοβιομηχανία!

Η καγκελάριος Angela Merkel καλεί τους νομοθέτες να μην χτυπούν αλύπητα τη βιομηχανία της χώρας και την Ευρώπη να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Η καγκελάριος Angela Merkel είπε στους νομοθέτες ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας να εξασθενίσει τόσο πολύ την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, έτσι ώστε να μην είναι πλέον σε θέση να επενδύσει σε μελλοντικές τεχνολογίες.

«Είναι δική μας ευθύνη να ενημερώσουμε τη βιομηχανία, είναι δικό σας καθήκον να ανακτήσετε τη χαμένη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας», δήλωσε σε συζήτηση για τον προσεχή προϋπολογισμό της Γερμανίας. Αλλά στάθηκε και ενάντια στις φωνές για περαιτέρω επιβάρυνση των αυτοκινητοβιομηχανιών, προκειμένου να ανακατασκευάσουν τα αυτοκίνητά τους για να μειώσουν τις εκπομπές.

Ο υπουργός Μεταφορών της Merkel, Andreas Scheuer, ζήτησε από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να του πουν πώς σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν φθηνότερες αναβαθμίσεις λογισμικού σε 5,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα ντίζελ για τη μείωση των εκπομπών μέχρι το τέλος του έτους.

Η Merkel κάλεσε επίσης την Ευρώπη να υποστηρίξει την ανάπτυξη τεχνολογιών μπαταριών και λογισμικού που απαιτούνται εάν είναι τα ηλεκτρικά οχήματα γίνουν αυτοκίνητα του μέλλοντος. Διότι αλλιώς, η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει τη δυνατότητα παραγωγής, η οποία θα μετακινηθεί προς την Ασία και τη Βόρεια Αμερική.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube