Mercedes και Tesla συζητούν συνεργασία για ένα ηλεκτρικό van

Mercedes και Tesla συζητούν συνεργασία για ένα ηλεκτρικό van

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στο twitter του Elon Musk που επαινούσε το Sprinter.

Οι έπαινοι του Elon Musk για το Sprinter της Mercedes ήταν το φιτίλι για να ανάψουν τα σενάρια περί συνεργασίας της Mercedes με την Tesla για τη δημιουργία μια ηλεκτρικής έκδοσης του μοντέλου. 
Ο Elon Musk είχε ανεβάσει ένα σχόλιο στο twitter για το μεσαίο van της Mercedes και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι τηλεφωνικές συνομιλίες με πρωτοβουλία του Jerome Guillen που είναι ένα ανώτερο στέλεχος της Tesla που στο παρελθόν εργαζόταν για τη Daimler.

Τις συνομιλίες επιβεβαίωσε και ο ισχυρός άνδρας της Mercedes, o Dieter Zetsche, ο οποίος δήλωσε ότι όντως υπάρχουν συνομιλίες με το αποτέλεσμά τους να παραμένει ανοικτό. 
Παράλληλα ο Dieter Zetsche σχολίασε ότι προφανώς ο ενθουσιασμός του Musk για το Sprinter πηγάζει μέσα από την θετική εμπρειρία που έχουν αποκομίσει οι εργαζόμενοι στην Tesla από το αυτοκίνητο, αφού το χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους. 

Η Daimler ωστόσο έχει ανακοινώσει πως θα αρχίσει να διαθέτει ηλεκτρική έκδοση του Sprinter αργότερα μέσα στο 2019. Το van θα έχει αυτονομία περίπου 150 χιλιομέτρων και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο πάνω από 1.000 κιλά. Υπό αυτό το πρίσμα παραμένει ασαφές αν μια ενδεχόμενη συνεργασία με την Tesla θα αφορούσε ένα νέο μοντέλο, ή θα περιορίζονταν στο να προμηθεύσει η εταιρεία του Elon Musk το Sprinter με μια πιο δυνατή μπαταρία που θα του εξασφάλιζε μεγαλύτερη αυτονομία. 

Όπως και νάχει, οι συνέργειες που αφορούν την ηλεκτροκίνηση είναι η τάση της εποχής με τον διάδοχο του Zetsche, τον Ola Kallenius, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τον Μάιο CEO της Daimler, να έχει ήδη δηλώσει πως παραμένει ανοικτός σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι η Mercedes-Benz συζητά για διεύρυνση της συνεργασίας της με τη Zhejiang Geely Holding. Ο Zetsche δήλωσε ότι η εταιρεία είναι ανοικτή σε μια συνέργεια που θα δώσει τη δυνατότητα στη  Geely να φτιάξει premium ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube