Mercedes-Benz eActros LongHaul με 800 km αυτονομίας

Mercedes-Benz eActros LongHaul με 800 km αυτονομίας

Η Mercedes-Benz παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό eActros LongHaul, με μπαταρία χωρητικότητας 600 kWh και αυτονομία που μπορεί να αγγίξει τα 800 km.

Ήταν 2020 όταν η Mercedes-Benz αποκάλυψε το πρωτότυπο eActros LongHaul, ένα αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό σχεδιασμένο για να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις. Πλέον έφθασε ο καιρός το eActros LongHaul να δει για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας στην έκθεση IAA Transportation 2022 στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Εξωτερικά, όντας πλήρως ηλεκτρικό, απουσιάζουν οι εισαγωγές αέρα στο εμπρός μέρος, ενώ τα βλέμματα τραβάει μια λωρίδα φωτός LED που ενώνει τους δύο προβολείς. Η Mercedes- Benz ισχυρίζεται ότι το μοντέλο παραγωγής θα υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό τη σχεδίαση του concept.

Mercedes-Benz eActros LongHaul

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία ωστόσο, είναι η αυτονομία. Χάρη σε μια μπαταρία χωρητικότητας 600 kWh, το eActros LongHaul θα μπορεί να διανύσει με μια φόρτιση 500 km. Παρά το μεγάλο μέγεθος της μπαταρίας, οι οδηγοί θα μπορούν να τις φορτίσουν μελλοντικά από το 20% στο 80% σε μόλις 30' με τη βοήθεια των σταθμών φόρτισης με ισχύ άνω των 1.000 kW που εξελίσσει η μάρκα. 

Όμως, το eActros LongHaul μπορεί να συνδυαστεί με ένα eTrailer που διαθέτει δικά του μοτέρ και μπαταρίες, φτάνοντας την συνολική αυτονομία του ηλεκτρικού φορτηγού στα 800 km. Όπως και τα συμβατικά φορτηγά, έτσι και το eActros LongHaul έχει σχεδιαστεί με κύκλο ζωής τα 10 χρόνια και περισσότερα από 1,2 εκατ. km.

Mercedes-Benz eActros LongHaul

Όσο για την ισχύ του, τα δύο του ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδουν 544 PS, νούμερο που για μικρή χρονική διάρκεια μπορεί να αυξηθεί στους 816 PS.

H παραγωγή του eActros LongHaul θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz Trucks στο Wörth της Γερμανίας το 2024, πλάι στο συμβατικό Αctros.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube