Με ένα Peugeot του 2017 θα τρέξει τελικά στο Dakar του 2019 ο Loeb

Με ένα Peugeot του 2017 θα τρέξει τελικά στο Dakar του 2019 ο Loeb

Πρόκειται για ιδιωτική συμμετοχή με την υποστήριξη της Red Bull.

O Sebastien Loeb θα πάρει τελικά μέρος στο Dakar του 2019 με μια ιδιωτική συμμετοχή της  Peugeot που υποστηρίζεται από την Red Bull.

Ο Loeb συμμετείχε στον αγώνα τα τελευταία τρία χρόνια με την εργοστασιακή ομάδα της Peugeot, αλλά αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα έχοντας σαν καλύτερη επίδοση τη δεύτερη θέση το 2017.

Μετά την αποχώρηση της Peugeot από τον αγώνα οι πρώην ομόσταυλοί του, οι Stephane Peterhansel, Carlos Sainz και Cyril Despres, θα τρέξουν με ΜΙΝΙ της ομάδας X-raid.

Ο Loeb είχε πει ότι δεν σκόπευε να ξανατρέξει μετά την αποχώρηση της Peugeot, αλλά φαίνεται να άλλαξε γνώμη και έτσι μαζί με τον  Daniel Elena αποφάσισαν τώρα να συμμετάσχουν στην ιδιωτική προσπάθεια της PH Sport χρησιμοποιώντας το 2017 Peugeot 3008DKR.

Πρόκειται για μια πρόκληση, είπε ο Γάλλος. Σαφώς θέλω τη νίκη αλλά και η διασκέδαση για εμάς, αυτή που προκύπτει μέσα από τη συμμετοχή, είναι ένας παράγοντας που μετράει πολύ. Είμαι έτοιμος να πάρω μέρος στο Dakar και η όλη προσπάθεια μου θυμίζει τη επιλεκτική μας συμμετοχή φέτος στο WRC, εκεί όπου η επιτυχία απέχει πολύ από το να είναι εγγυημένη.

Το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιήσουμε, είπε ο Loeb, είναι αυτό του 2017 με κάποιες μικρές αναβαθμίσεις στον κινητήρα, κάτι που σημαίνει ότι απέναντί μας θα έχουμε πολλά πιο σύγχρονα αυτοκίνητα, οπότε δεν ξέρουμε πόσο ανταγωνιστικοί θα μπορούσαμε να είμαστε. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί οδηγοί ικανοί για τη νίκη και πιστεύω ότι είμαι ένας από αυτούς, κατέληξε.

Να θυμίσουμε ότι ο Loeb μετά την αποχώρηση της Peugeot από το Rallycross, στην ουσία δεν έχει κάποια αγωνιστική εμπλοκή για το 2019 και σκέφτεται – σύμφωνα με δηλώσεις του  - να πάρει μέρος σε επιλεγμένους αγώνες του WRC για την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube