Με 400 PS το VW Golf R του 2020

Με 400 PS το VW Golf R του 2020

Με τεχνολογία mild hybrid και 400 άλογα το επόμενο Golf R το οποίο αναμένεται σε δύο περίπου χρόνια.

Το επόμενο Golf R θα παίρνει ώθηση από έναν ενισχυμένο δίλιτρο TSI σε συνδυασμό με ένα mild hybrid σύστημα και ηλεκτρικό κύκλωμα 48V. Δύο ηλεκτροκινητήρες που θα κινούν τους πίσω τροχούς.

Η ηλεκτροκίνηση ως σύστημα 4κίνησης, και μάλιστα με δυνατότητα μεταβαλλόμενης κατανομής ροπής μεταξύ των πίσω τροχών. Αυτό είναι το μέλλον στα hyper-GTI όπως λέμε πλέον τα hatchback με ιπποδυνάμεις που αγγίζουν τους 400 ίππους. Αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσει στο μέλλον και η Ford με το επόμενο RS, ενώ και η Mercedes-AMG, η οποία δεν μπορεί να μη σηκώσει το γάντι που της έχει πετάξει η Audi με το 400άρι RS3, ακολουθεί τη ίδια συνταγή. Σύμφωνα τουλάχιστον με το ρεπορτάζ του έγκυρου βρετανικού Auto Express. Η ηλεκτροκίνηση είναι ο καλύτερος τρόπος να ενισχύσεις την απόδοση ενός συμβατικού κινητήρα επιδόσεων, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα καλύτερη οικονομία καυσίμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen Golf R

Ο Jurgen Stackmann, διευθυντής πωλήσεων και marketing της VW, δήλωσε πρόσφατα τα εξής: «Τα αυτοκίνητα R θα αγριέψουν. Ο ρόλος τους είναι να ξεπεράσουν τα στενά όρια της λογικής. Σε κανέναν δεν είναι απαραίτητο ένα hatchback με 400 άλογα. Όλοι το θέλουν ωστόσο. Για αυτό θα υπάρχει το Golf R». Δεν είναι μια επίσημη επιβεβαίωση, αλλά ό,τι πλησιέστερο σε αυτήν. Ο Stackmann μιλά για τα αυτοκίνητα με το σήμα R ως προϊόντα ενός ανεξάρτητου σπορ βραχίονα. Και περιγράφει το επόμενο Golf R ως ένα απόλυτα εστιασμένο σπορ μοντέλο.

Μιλώντας γενικότερα για το Golf 8, και παρότι η VW γενικά αποκυρήσσει το ντίζελ, επιβεβαιώθηκε ότι ο EA288 Evo 2.0 TDI θα περιλαμβάνεται στην γκάμα. Και θα διαθέτει μια 12βολτη μίζα-δυναμό, οδηγούμενη με ιμάντα. Θα βγαίνει σε δύο εκδόσεις ιπποδύναμης, με 136 και 204 ίππους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube