McLaren: Το νέο Indycar του Fernando Alonso [video]

McLaren: Το νέο Indycar του Fernando Alonso [video]

Ο Ισπανός πιλότος επιστρέφει στο Indy 500 με στόχο το Triple Crown.

Η McLaren παρουσίασε το νέο της Indycar με το οποίο ο Fernando Alonso θα τρέξει στον φετινό αγώνα Indianapolis 500. Στόχος του Ισπανού πιλότου είναι το πολυπόθητο "triple crown" δηλαδή η νίκη στο Indy μετά από την κατάκτηση δύο τίτλων στη Formula 1 (Renault) και την πρώτη θέση στις 24 ώρες του Le Mans (Toyota Gazoo Racing).

Αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή της McLaren και του Fernando Alonso στο συγκεκριμένο αγώνα μετά από την πολλά υποσχόμενη περσινή του εμφάνιση. Να θυμίσουμε πως το 2018 ο Alonso βρισκόταν στην πρώτη θέση για 27/200 γύρους πριν τον προδώσει ο κινητήρας της Honda.

Το φετινό μονοθέσιο φορά κινητήρα της Chevrolet ενώ ο αριθμός #66 επιλέχθηκε προς τιμή της M16 του Mark Donohue που το 1972 πήρε την πρώτη νίκη της McLaren στην πίστα Brickyard. Όσο για την κύρια απόχρωση Papaya Orange, αυτή είναι μια άμεση αναφορά στο μονοθέσιο McLaren MCL34 που τρέχει στη Formula 1.

Mclaren Indy
 

Ο Fernando Alonso δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένος που μπορούμε πλέον να δείξουμε στον κόσμο το αυτοκίνητο #66 της McLaren με το οποίο θα αγωνιστώ στο Indy 500 τον Μάη. Η ομάδα στο εργοστάσιο της McLaren εργάστηκε πολύ σκληρά για να κατασκευάσει και να προετοιμάσει  το μονοθέσιο για την επιστροφή μας στην εικονική Brickyard και πιστεύω πως δείχνει φανταστικό με τις φετινές αποχρώσεις της McLaren Racing. Οι προσδοκίες μου για τον αγώνα παραμένουν οι ίδιες - να κερδίσω και να κατακτήσω το Triple Crown - και ανυπομονώ να συναντήσω τους οπαδούς μας στις ΗΠΑ που με έκαναν να νιώσω τόσο καλοδεχούμενος από την πρώτη φορά."

Οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν στις 9 Απριλίου στο Texas Motor Speedway με ένα test car. Το τελικό μονοθέσιο θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Απριλίου στις δοκιμές του Indy 500 με τον κανονικό αγώνα να ακολουθεί στις 26 Μαίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube