Mazda: Με βιοκαύσιμα νέας γενιάς στο Endurance Race Series

Mazda: Με βιοκαύσιμα νέας γενιάς στο Endurance Race Series

Η Mazda θα αγωνιστεί με το Mazda2 Bio Concept στην ιαπωνική διοργάνωση αντοχής, Super Taikyu Series 2022, δείχνοντας εμπράκτως τη στήριξη της στα νέας γενιάς βιοκαύσιμα.

Το Mazda2 Bio Concept εφοδιάζεται με έναν κινητήρα ντίζελ Skyactiv-D και τροφοδοτείται με 100% βιολογικής προέλευσης βιοντίζελ νέας γενιάς, το οποίο στη γλώσσα της Mazda ονομάζεται Susteo και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία Euglena Co.  

Η στρατηγική «πολλαπλών λύσεων» της Mazda, λαμβάνει υπόψη της όλες τις παραμέτρους αλλά και τις διαθέσιμες λύσεις για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας, επενδύοντας όχι μόνο σε συμβατικά υβριδικά μοντέλα με κινητήρες ντίζελ και ηλεκτροκίνητα οχήματα, αλλά και σε plug-in υβριδικά μοντέλα, προωθώντας συγχρόνως τις λύσεις των ανανεώσιμων καυσίμων, όπως τα 100% βιολογικής βάσης καύσιμα.

Mazda 2

Αυτά τα καύσιμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτικά καύσιμα ντίζελ σε υπάρχοντα οχήματα, χωρίς να απαιτείται καμία τροποποίηση στο τεχνικό σκέλος. Πριν από μερικούς μήνες, η ιαπωνική εταιρεία, συμμετείχε ξανά με επιτυχία στον αγώνα Super Taikyu στην Οκαγιάμα, με ένα συμβατικό πετρελαιοκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο με κινητήρα Skyactiv-D 1.5, το οποίο λειτουργούσε με 100% βιολογικής βάσης καύσιμο από χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι και λίπη μικροφυκών. 

Η Mazda όντας ενεργό μέλος του προγράμματος «Your Green Fuel» της Χιροσίμα, στοχεύει στη διάδοση της χρήσης βιοκαυσίμων επόμενης γενιάς, ενέργεια που προωθείται από κοινού με το Hiroshima Council for Automotive Industry-Academia-Government Collaboration και την Eugene Co. Το πρότζεκτ έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός μοντέλου που θα διατηρεί τις ουδέτερες εκπομπές καυσίμων από την παραγωγή και την προμήθεια πρώτων υλών έως και τη χρήση καυσίμων στην περιοχή της Χιροσίμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube