Το Μαϊάμι ψήφισε «ναι» για αγώνα F1 στους δρόμους της πόλης

Το Μαϊάμι ψήφισε «ναι» για αγώνα F1 στους δρόμους της πόλης

Απομένει η πλέον συμφωνία με τη Liberty Media.

Η κρίσιμη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πήγε πολύ καλύτερα από όσο αναμενόταν.
Η απόφασή του ήταν ομόφωνη και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στη διεξαγωγή Gran Prix στους δρόμους της πόλης, κάτι που το ήθελε πολύ και η Liberty Media.

Ο Francis Suarez, δήμαρχος της πόλης, τόνισε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τα πολλαπλά οφέλη της απόφασης, υπογραμμίζοντας ότι η F1 έχει μια παγκόσμια απήχηση, με 1,8 δις τηλεθεατές κάθε χρόνο. Με δεδομένο ότι η Φλόριντα αλλά και το Μαϊάμι είναι πόλη που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, ένας αγώνας Formula1 στους δρόμους της πόλης, έχει να δώσει πολλά τόσο στην F1, όσο και στην περιοχή.

Συγκεκριμένα-είπε-το οικονομικό όφελος για την πόλη υπολογίζεται στα 2,8 δις δολάρια και αυτό δεν είναι αυθαίρετο, αλλά βασίζεται στα δεδομένα από το Austin του Τέξας.
Σε δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος Jose Pepe Diaz, υπέρμαχος από την αρχή της ιδέας, είπε πως η υπερψήφιση της πρότασης είναι κάτι πολύ θετικό για την πόλη  μας. Τα οικονομικά οφέλη θα είναι τεράστια, τόνισε και παραλλήλισε τη διοργάνωση ενός αγώνα F1 είναι σαν να τους τελικούς του Super Bowl.

Λίγες μέρες πριν την παραπάνω συζήτηση, είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας και μια πρώτη προτεινόμενη χάραξη της διαδρομής. Η πρόταση περιλαμβάνει κομμάτια από τη διαδρομή που είχε χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα της Formula E, αλλά και στους αγώνες για τα πρωταθλήματα IMSA και Champ Car. Η διαδρομή περνά από το λιμάνι της πόλης, ενώ τα pit και τα paddock  θα βρίσκονται στην περιοχή του American Airlines Arena, την έδρα της ομάδας των Miami Heat.

Oι  πρώτες κριτικές που συνόδευσαν τη δημοσιοποίηση της πιθανής διαδρομής, είναι μάλλον αρνητικές. Οι δύο μεγάλες ευθείες μάλλον δεν άρεσαν αφού συνοδεύονται από αντίστοιχες φουρκέτες και κάποιες ορθές γωνίες. Βέβαια, πρόκειται για ένα σιρκουί πόλης και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και να κρίνεται, όμως οι επικριτές του λένε ότι έχουμε και άλλες τέτοιες πίστες που σαφώς είναι λιγότερο ανιαρές.
Στο πλαίσιο αυτό ο Hamilton είπε ότι προσφέρεται να βοηθήσει ουσιαστικά στη χάραξη της διαδρομής για να είναι πιο ελκυστική.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube