Μ-Sport: O Malcolm Wilson δυσκολεύεται να βρει χορηγούς για το πρωτάθλημα του 2019

Μ-Sport: O Malcolm Wilson δυσκολεύεται να βρει χορηγούς για το πρωτάθλημα του 2019

Ζήτησε προθεσμία από τη FIA για να δηλώσει συμμετοχή για την επόμενη χρονιά.

Η M-Sport ζήτησε παράταση από τη FIA για να δηλώσει αν θα πάρει μέρος ή όχι στο πρωτάθλημα του 2019. Η προθεσμία λήγει την Παρασκευή το βράδυ και ο Malcolm Wilson δήλωσε ότι προς το παρόν η ομάδα δεν διαθέτει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους και δεν αναμένεται η κατάσταση με έχει ξεκαθαρίσει ως την Παρασκευή το απόγευμα.

Ο επικεφαλής της ομάδας M-Sport Malcolm Wilson δήλωσε ότι «έχω έρθει σε επαφή με τη FIA και τους εξήγησα ότι, τώρα, απλά δεν μπορώ να δεσμευτώ για το 2019. Δεν διαθέτουμε τους απαραίτητους πόρους και δεν βλέπω να αλλάζει αυτό μέχρι την Παρασκευή».
Και συμπλήρωσε πως βρισκόμαστε σε συζητήσεις, αλλά δεν μπορώ να δεσμευτώ γιατί μια συμφωνία κλείνει ότι μπαίνουν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό.

Τόνισε επίσης πως η παρουσία του Ogier τα δύο τελευταία χρόνια στην ομάδα κόστισε πολλά χρήματα, αλλά διευκρίνισε πως δεν θα άλλαζε κάτι από τις επιλογές που έκανε. Κερδίσαμε τρεις από τους τέσσερις τίτλους τα δύο αυτά χρόνια, είπε, και αυτό σημαίνει πολλά για μια ιδιωτική ομάδα.
Αυτό που προέχει τώρα, κατέληξε, είναι οι 300 εργαζόμενοι στην M-Sport. «Αυτοί είναι πολύ πιο σημαντικοί από μια ακόμη συμμετοχή στο WRC και αυτό σημαίνει πως δεν θα ρισκάρουμε τα πάντα».

Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή εκπνέει και η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στο Ράλι Μόντε Κάρλο, με την επίσημη λίστα των συμμετοχών να δημοσιοποιείται από τον διοργανωτή στις 11 Ιανουαρίου.
Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες, Toyota, Hyundai και Citroen, έχουν δηλώσει ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα του 2019 στη FIA, με την τελευταία να μην έχει κάνει ακόμη γνωστό αν θα δώσει στην M-Sport την προθεσμία που ζήτησε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube