Μ-Sport ή σύνταξη σκέφτεται ο Ogier για το 2019

Μ-Sport ή σύνταξη σκέφτεται ο Ogier για το 2019

Ο Sebastien Ogier δεν σκέπτεται να αλλάξει ομάδα. Αν βέβαια συνεχίσει να αγωνίζεται…

Ο Sebastien Ogier είπε ότι θα μείνει στην M-Sport και το 2019, εκτός αν αποφασίσει να βγει στη σύνταξη, να σταματήσει τους αγώνες και να απολαύσει τη ζωή με την οικογένειά του. Πάντως δεν σκοπεύει να αλλάξει στρατόπεδο.

Είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία τις τελευταίες μέρες σχετικά με το μέλλον του Γάλλου και την πιθανή μεταγραφή του στη Citroen μετά την απομάκρυνση του Kris Meeke. Η κίνηση αυτή της γαλλικής ομάδας ήταν άλλωστε που σηματοδότησε την έναρξη της άτυπης μεταγραφικής περιόδου. Αυτή τη στιγμή, μόνο ο Ott Tanak και ο Andreas Mikkelsen έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Από εκεί και πέρα, όλοι οι κορυφαίοι οδηγοί είναι ελεύθεροι και τα εργοστασιακά μπάκετ διαθέσιμα, για όσους λατρεύουν να κάνουν υποθέσεις και σενάρια.

Ο Ogier προφανώς είναι ο οδηγός που όλοι θα ήθελαν περισσότερο. «Είμαι ευχαριστημένος εδώ» δήλωσε ο Γάλλος, ο οποίος επέλεξε την M-Sport για να συνεχίσει την καριέρα του μετά την αποχώρηση της Volkswagen. «Όλα στην ομάδα εξελίσσονται προς την κατεύθυνση που θα ήθελα. Προοδεύουμε, βελτιωνόμαστε. Και όταν είναι έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος για αλλαγή. Να το θέσω ως εξής: Θα χρειαστεί μια ιδιαιτέρως δελεαστική πρόταση για να αλλάξω στρατόπεδο, γιατί είμαι πολύ καλά με ό,τι έχω. Και… Ποιος ξέρει αν θα συνεχίσω να τρέχω το 2019; Το έχω ξαναπεί άλλωστε ότι η συνταξιοδότηση είναι μια σκέψη που περνά από το μυαλό μου» κατέληξε ο Γάλλος πρωταθλητής, αφήνοντας ένα υπονοούμενο για το μέλλον.

Ο Malcom Wilson, αφεντικό της M-Sport, δηλώνει βεβαίως ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσει τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στην ομάδα του:  «Το ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον Ogier από άλλες ομάδες και θα εντατικοποιηθεί το προσεχές διάστημα. Αλλά αν μπορούμε να του δώσουμε ό,τι θέλει, δεν βλέπω το λόγο γιατί να αλλάξει ομάδα. Καταλαβαίνω ότι είναι χαρούμενος και θέλει να μείνει μαζί μας. Όσο αυτή η σχέση “δουλεύει” θα είναι εντάξει».

Σύμφωνα με τον Alain Penasse της Hyundai, η απόφαση του Ogier θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων στο μεταγραφικό παζάρι: «Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι σκεπτόμαστε τον Ogier. Αν θέλεις το πρωτάθλημα, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις». Παρόλα αυτά, το πιο πιθανό είναι ο Neuville να συνεχίσει με το κορεατικό εργοστάσιο, ειδικά αν κερδίσει φέτος το πρωτάθλημα. Από την άλλη, και ο Pierre Budar, επικεφαλής της Citroen, είχε δηλώσει προ ημερών ότι ο Ogier όχι μόνο είναι στόχος αλλά και προτεραιότητα της γαλλικής ομάδας. Οι δύο πλευρές έχουν άλλωστε και παρελθόν, αφού ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής από τη Citroen ξεκίνησε την καριέρα του στο WRC ενώ δεν κρύβουν και το όνειρο της γαλλικής Dream Team.

Πηγή Autosport

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube