Το Λονδίνο προωθεί την ηλεκτροκίνηση

Το Λονδίνο προωθεί την ηλεκτροκίνηση

Το σχέδιο για να μηδενιστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση μέχρι το 2050.

«Δεν είμαστε κατά της αυτοκίνησης, είμαστε κατά της ρύπανσης», δήλωσε η αναπληρωτής δήμαρχος του Λονδίνου Shirley Rodrigues, υπεύθυνη για το περιβάλλον και την ενέργεια.
Οι δηλώσεις έγιναν με σκοπό να ξεκαθαριστεί ης τάση της πόλης απέναντι στις απαγορεύσεις κυκλοφορίας ρυπογόνων οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Έχουμε πολιτικές που ενθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν συχνότερα τις δημόσιες συγκοινωνίες, αλλά και να περπατούν περισσότερο, ενώ για τις «αυτοκινούμενες» μετακινήσεις τους μέσα στον αστικό ιστό καλό είναι να πάρετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, συμπληρώνει η Rodrigues.  

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan έβαλε ως προτεραιότητα τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης όταν κατέστη σαφές ότι η πόλη παραβίαζε συνεχώς τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2010.
Εκτός από την αύξηση των δαπανών για ποδηλατόδρομους και τη διεύρυνση των πεζοδρομίων για να κάνουν τους δρόμους πιο ελκυστικούς για τους πεζούς, υπάρχουν και περιορισμοί κίνησης σε πολλά σημεία της πόλης. Ο Khan εισήγαγε μια ζώνη εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών, στην οποία για να μπεις χρεώνεσαι αν οδηγείς αυτοκίνητο παλαιάς τεχνολογίας.

Ο Khan έχει δεσμευτεί πως το Λονδίνο θα είναι ουδέτερο από πλευράς άνθρακα, έχοντας εκπονήσει σχέδια για να το πετύχει αυτό μέχρι το 2050.  Η δημαρχία του Λονδίνου θέλει επίσης να έχει πετύχει ζώνες μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2025.

Στο πλαίσιο αυτό έχει σταματήσει η αδειοδότηση νέων πετρελαιοκίνητων ταξί, ενώ την ίδια ώρα έχουν μπει στην κυκλοφορία 1.700 νέα ταξί μηδενικών ρύπων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube